Nude, Naked, Alaston

Kirjoittanut 24.10.2019

Ihmiset ovat luonnollisimmillaan ilman vaatteita, miksi emme siis olisi sitä myös valokuvissa. Muiden silmissä halutaan kuitenkin useimmiten esiintyä vaatteet päällä. Alastonkuvat ovat siis erityisiä kuvia.

Googlessa sana ”Nude” tuottaa noin 868 000 000 osumaa hakutulokseksi. Haku ”Nude Photo” tuottaa kuvahakuun avausnäkymäksi pääasiassa naiskaunottaria alusasuissa. Käyttämällä hakusanoja Fine art nude löytää netistä taas melkoisen määrän tyylikkäitä valokuvia (noin 165 000 000 tulosta). Niissä kaunismuotoiset figuurit on sommiteltu kuviin studion tyhjää taustaa vasten hienosti valaistuna. Intiimit paikat eivät ole pääosassa.

Tällainen klassinen alastonkuvaus on sitä, mitä yleensä tarkoitetaan alastonvalokuvauksella tai nudekuvauksella. Kun vertaa näitä kuvia antiikin veistoksiin, huomaa, että jo niissä on luotu pohja esitystavalle, jossa kauneusihanteiden mukainen vartalo kuvataan mahdollisimman sopusointuisesti ja tasapainoisesti.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus palveluun. Painetun lehden tilaajana sinulla on lukuoikeus artikkeliin – valitse Kirjaudu.