Opiskelijoiden kalenterin aiheena vesi

Kirjoittanut 10.11.2016

Lahden muotoiluinstituutin toisen vuosikurssin valokuvauksen opiskelijat ovat tehneet kalenterin vuodelle 2017. Sen aiheena on vesi. Kuvat vievät katsojan saunaan ja vesipuistoon sekä ottavat kantaa ylikalastukseen.

Valokuvakalenteri jatkaa koulun perinnettä yli 30 vuoden takaa. Aikaisempia teemoja ovat olleet esimerkiksi intohimo, ystävyys ja oma aika. Tänä vuonna teemaksi valittiin konkreettinen aihe, vesi.

– Puhtaasta vedestä on muodostunut meille itsestäänselvyys, mutta pohdimmeko koskaan, mihin kaikkeen sitä tarvitsemme? Vesi on hyvin moniulotteinen aihe ja se näkyy myös kalenterin sivuilla, kommentoi Johanna Jarva, yksi valokuvaajista.

Kalenteri on toteutettu graafista suunnittelua ja taittoa myöten itse. Projektin tuotot käytetään valokuvataiteilija Stefan Bremerin ohjaamaan opintomatkaan.

– Tämä projekti on antanut meille sellaista käytännön opetusta, jota ei luentosalissa istumalla yksinkertaisesti voi saada. On hienoa, että kova työ palkitaan näinkin suurella näkyvyydellä ja me uudet tekijät pääsemme näyttämään taitomme, kertoo vesipuistossa sarjansa toteuttanut Aku Isotalo.

Kalenterin ennakkomyynti on käynnistynyt. Kalenterin virallinen julkaisupäivä on 17.11.2016, jolloin avautuu myös viikon kestävä näyttely kalenterin kuvista galleria Kalleriassa Helsingissä.