Parannettu 360-kamera Ricohilta

Kirjoittanut 30.9.2017

Uusi Ricoh Theta V on monin tavoin paranneltu verrattuna edeltäjäänsä Ricoh Theta S -kameraan. Ricoh Theta V lisää uuden ulottuvuuden videokuvaan 4k-resoluutiolla ja 3d-audiolla.

Helppokäyttöinen Theta V 360°-kamera sopii moneen eri tarkoitukseen. Esimerkiksi matkailutoimistoille ja kiinteistönvälittäjille 360°-teknologia tuo lisäarvoa, kun kohteen voi esitellä asiakkaalle yksityiskohtia myöten videolla. Arkkitehdeille ja rakennusmestareille 360°-video antaa mahdollisuuden valvoa työn etenemistä jopa hankalissa olosuhteissa, kun taas esimerkiksi toimittajille Ricoh Theta V voi olla vaihtoehto nauhurille elävämmän ja mielenkiintoisemman haastattelun taltioimiseksi.

Theta V on Ricohin ensimmäinen Android-käyttöjärjestelmällä toimiva 360°-kameramalli. Android-käyttöjärjestelmällä käyttäjät voivat asentaa kameraan sovelluksia uusia ominaisuuksia varten. Useita sovelluksia kehitetään parhaillaan.

Theta V kuvaa kaksi kertaa korkeammalla resoluutiolla verrattuna aikaisempiin malleihin. 19 Gt sisäänrakennettuun muistiin mahtuu jopa 40 minuuttia 4k-videota, 130 minuuttia full hd -videota tai jopa 4800 360°-panoraamakuvaa, joiden tarkkuus on 14,4 megapikseliä.

Kuvat ja videomateriaalin voi myös jakaa heti joko 4k- tai full hd -resoluutiolla Ricoh Theta V:n Live Streaming-ominaisuudella.

Theta V -kameralla voi äänittää 360° ns. spatial audiota, mikä lisää merkittävästi tilan tunnetta. Kamera on varustettu sisäänrakennetulla, 4-kanavaisella mikrofonilla, mutta kameraan on saatavilla myös lisävarusteena Ricoh TA-1 -mikrofoni.

Sisäänrakennetun langattoman yhteyden ansiosta tallennetun sisällön jakaminen on helppoa. Langaton siirtonopeus on 2,5 kertaa nopeampi kuin edeltäjällään Theta S -mallilla, minkä lisäksi Theta V -kameran voi pitää Bluetooth-yhteydellä kytkettynä älypuhelimeen. Ricoh Theta V tukee myös Miracast-tekniikkaa, joten voit katsella valokuvia tai toistaa videota televisiosta ilman johtoja.

Ricoh Theta V -kameran toimitukset alkavat Focus Nordicin mukaan syyskuun 2017 lopulla. Hinta on noin 450 €.