Parhaat luontokuvat valittu Kuusamossa

Kirjoittanut 12.9.2016

Kuusamo Nature Photo -luontovalokuvauskilpailu 2016 on ratkennut. Kilpailuun lähetettiin ennätysmäärä kuvia, yhteensä 1366.

Tuomariston mielestä kuvien taso on noussut vuosi vuodelta ja sama trendi jatkui nytkin. Erityisesti Luonnon taidetta -sarjassa taso oli sen mukaan jopa yllättävän kova. Tuomaristossa olivat ammattiluontokuvaajat Paavo Hamunen, Mika Honkalinna ja Olli Lamminsalo ja kuvataitelija Anu Turunen.

Luomusarjan voitti Ilkka Niskasen Siluetti
”Visuaalisesti tehokas, erilainen ahmakuva. Ärhäkän vastakarvainen kesäöinen petotutkielma, jossa ahma ”kasvaa” hienosti kivestä kiven muotoja mukaillen. Hyttyset luovat mainion sisällöllisen kontrastin.”

Luonnon taidetta -sarjan voitti espanjalaisen Jose Pesqueron One red-eyed
”Hätkähdyttävän kiehtova kuva elämän ihmeellisyydestä, jota ”vereslihainen” värimaailma alleviivaa. Pelkistetty ja tehokkaan taidokas toteutus. Koiven rento retkotus tuo mukaan ripauksen hyväntuulisuutta ja huumoria.”

Lasten ja nuorten sarjan voitti Susanna Mäkäräisen Naakat
”Ilmeikkäät naakat saavat kysymään, mitähän näillä älykkäillä linnuilla on mielessään. Kuvassa on hyvä sommittelu ja hyvin valittu syväterävyysalue. Todella onnistunut otos!”

Paras Kansallispuistossa kuvattu kuva oli Ilkka Karppasen Pielinen
”Kansallismaisemamme hieman toisenlaisissa valoissa nähtynä. Kultaisena leviävä kuunsilta syysillan sinisen hämärän keskellä luo myyttisen tunnelman karjalaisen suurjärven äärelle. Teleobjektiivin avulla tiukaksi kurottu vaikuttava näkymä.”

Paras Kuusamossa otettu kuva oli Mikko Silvolan Koskikaran valtakunta
”Kuusamon talvea parhaimmillaan: pakkasessa höyryävät virrat, kuuraiset ja tykkyiset metsät, sydäntalven hennot ja hienot talvivalot ja kaiken tämän keskellä sinnittelevä elämä. Hyvin toteutettu ja nähty kokonaisuus koskikarasta talvisen luonnon keskellä.”