Paris Photo paikan päältä

Kirjoittanut 8.11.2019

Paris Photo -tapahtuma Pariisin Grand Palaisissa keräsi kokoon 200 näytteilleasettajaa ympäri maailman. Mukana oli myös suomalaisia taiteilijoita, esimerkiksi Sandra Kantanen, jolla oli tapahtumassa kirjansa julkaisutilaisuus. Aho & Soldan Photo and Film Foundation esitteli Claire Ahon valokuvia näyttävästi ja esillä oli myös heidän Suomi 1950-luvun väreissä -kirjansa. Helsinki Schoolilla oli näyttelyssä myös edustava osasto, jossa esiteltiin yhteisön uutta The Helsinki School -kirjaa.

Sandra Kantanen (kuva Vanessa Riki)

Näyttelyssä nähtiin myös suomalaista yleisöä. Raimo Oinas ja Leena Tervo kertovat videossa tunnelmiaan paikan päältä. Pariskunta ei ollut ensi kertaa näyttelyssä ja aikoo käydä vastakin.

Vuosittain järjestettävä valokuvateoksille omistettu kansainvälinen messu on maailman suurin. Vuodesta 1997 lähtien messuilla on tuettu valokuvien luomista gallerian omistajien, kustantajien ja taiteilijoiden työtä kehittämällä.

Paris Photo tarjoaa keräilijöille ja taiteen ystäville panoraaman kenttään. Kuuluisat gallerianäytteilleasettajat tuovat esittelyyn sekä historiallisia että nykyteoksia. Tekijä ovat moderneista mestareista nuoriin kykyihin. Erikoisjulkaisijat ja taidekirjakauppiaat esittävät harvinaisia ja rajoitettuja painoksia ja kirjalanseerauksia sekä järjestävät lukuisia omistuskirjoitustapahtumia johtavien nykytaiteilijoiden kanssa.

Paris Photo järjestetään vuosittain marraskuussa.