Pelaa – ja perehdyt pimiöön

Kirjoittanut 6.10.2017

Tutustu mobiilipelin kautta pimiön salaisuuksiin.

Suomen valokuvataiteen museo on kaukana pölyisestä museosta: se hyödyntää ennakkoluulottomasti uusia teknologioita. Tuorein aluevaltaus on museon tuottama Darkroom Mansion -mobiilipeli, joka perehdyttää lapset ja leikkimieliset pimiön ihmeisiin.

Aalto-yliopiston pelisuunnittelun koulutusohjelman opiskelijoiden kanssa toteutettu, älyä ja sorminäppäryyttä vaativa peli on ladattavassa ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteille.

Darkroom Mansion sijoittuu hylättyyn kartanoon, jonka seinillä olevista kehyksistä kaikki valokuvat ovat kadonneet. Pelaajan tehtävänä on opetella vaihe vaiheelta vedostamaan valokuvia palauttaakseen ne takaisin paikoilleen.

Valokuvien varsinainen kehittäminen tapahtuu ratkaisemalla interaktiivisia palapelejä, jotka vaativat pelaajalta älyä ja sorminäppäryyttä. Kehitettävän valokuvan lopputulos riippuu pelaajan kyvystä ratkaista palapelejä.

Pelin edetessä tutuksi tulevat valokuvavedostamisen eri vaiheet, pimiössä käytettävät välineet sekä suomalaiset valokuvaajat ja heidän teoksensa. Sinulle kerrottaan vaikkapa, millä periaatteella suurennuskone ja filmi toimivat.

Pelin valokuvat kuuluvat Suomen valokuvataiteen museon kokoelmiin. Mukana on mm. Arno Rafael Minkkisen, Caj Bremerin, Elina Brotheruksen, Ismo Höltön ja Pentti Sammallahden kuvia.

Pelin päätekijät ovat Cristian Diaz (pelin pääohjelmoija), Salla Vasenius (graafinen suunnittelu), Can Uzer (äänisuunnittelu) ja Niklas Kullström (projektipäällikkö).

Lataa Darkroom Mansion ilmaiseksi älylaitteelle: App Store (iOS) tai Google Play (Android).