Photokina-uutisia: Uusi kennokoko Fujifilmiltä

Kirjoittanut 23.9.2016

Fujifilm julkisti Photokinassa ammattikäyttöön tarkoitetun peilittömän GFX-kamerajärjestelmän.

Ensi vuoden alkupuolella myyntiin tulevan Fujifilm GFX 50S -rungon CMOS-kenno ei ole perinteisen keskikoon mitoissa, vaan Fujifilm on kehittänyt oman suuren kennon kokostandardinsa, G-formaatin, kokoa 43,8 x 32,9 mm. Megapikseleitä kennolta on tehtaan ilmoituksen mukaan 51,4.

Hyppäys kinoformaatin kennokoosta ei ole suuren suuri. Tuloksena on pikemminkin uusi kompromissi koon, painon ja tallennuslaadun kesken.

Kameran hienouksiin kuuluu irrotettava sähköinen etsin, jonka tilalla voi käyttää ulkoista monitoria, myös langattomasti.

Järjestelmä tulee myyntiin vaiheittain. Nyt julkistettiin vasta konsepti, ja kamera oli tiukasti vitriinin sisällä.

Koska kysymyksessä on uusi kamerajärjestelmä, julkistukseen liittyy myös kuuden objektiivin sarja. Objektiivikiinnitys on tätä kamerajärjestelmää varten varta vasten suunniteltu G Mount. Kaikki objektiivit ovat sääsuojattuja.

Normaaliobjektiivi GF 63 mm f/2,8 R WR on sarjan pienikokoisin ja tulee myyntiin heti vuoden alussa. Samaan aikaan saadaan kauppoihin laajakulmazoom GF 32–64 mm f/4 R LM WR ja kuvanvakaajalla varustettu makro-objektiivi GF 120 mm f/4 Macro R LM OIS WR.

Myöhemmin tulevat myyntiin kinokoon 18-millistä laajakulmaa vastaava GF 23 mm f/4 R LM WR ja kokoluokassaan isovalovoimainen GF 110 mm f/2 R LM WR.

Ensi vuoden lopulla kauppoihin tulee kinokoon 35-millistä vastaava GF 45 mm f/2,8 R RW.

Toimittajamme Timo Ripatti on Photokinassa, Kölnissä tutustumassa kuvauksen uusiin tuuliin. Joka toinen vuosi järjestettävä Photokina-tapahtuma pidetään 20.–25. syyskuuta 2016.