Photokina-uutisia: Panasonic Lumix DMC-GH5

Kirjoittanut 21.9.2016

Yhtenä Photokinan salaperäisimmistä tuotejulkistuksista on epäilemättä Panasonic Lumix DMC-GH5. Se oli lasivitriinissä kenen tahansa katseltavissa, mutta koskea siihen ei saanut.

Kameran erikoisominaisuutena on sen 4K-videokuvaus. Tallennustaajuudeksi ilmoitetaan 60 ruutua sekunnissa, ja laatu silloin on 10-bittistä värisignaalia 4:2:2-pakkaustavalla.

GH5:n valokuvaustoimintojen puolelle on tämän ansiosta tullut 6K-tallennustapa. Näin purskeina kuvatuista videoleikkeistä voi poimia 18-megaisia pysäytyskuvia tai pidemmiltä 4K-leikkeiltä kahdeksanmegaisia kuvia. Maksimi kuvanlaatu parhaimmalla tallennustavalla on yli kahdeksan kertaa laadukkaampaa kuin Full HD -video. Kameran kenno on 18-megainen.

GH5 näyttää ainakin vitriinissä GH4:n kaksoiskappaleelta, mutta ilman käsituntumaa on hankala sanoa mitään varmaa. Aikaa kameran paranteluun on vielä, koska sen tulo myyntiin on ajankohtaista vasta ensi vuoden puolen välin tienoilla.

Rungon julkistus on ajoitettu samaan aikaan yhdessä Leica DG Vario-Elmarit f/2,8–4 objektiivisarjan kanssa. Siihen kuuluvat 12–60 mm:n vakiozoomi, 8–18 mm:n laajakulmazoomi ja 50–200 mm:n telezoomi.

Toimittajamme Timo Ripatti on Photokinassa, Kölnissä tutustumassa kuvauksen uusiin tuuliin. Joka toinen vuosi järjestettävä Photokina-tapahtuma pidetään 20.–25. syyskuuta 2016.