Laajakulma Sonylle Samyangilta

Kirjoittanut 30.6.2018

Samyang on julkistanut uuden pienikokoisen automaattitarkenteisen objektiivin Sonyn peilittömille kinokoon kameroille. Uuden Samyang AF 24 mm f/2,8 FE -objektiivin kanssa kamera on taskukokoinen.

Vain 93 grammaa painava objektiivi on valmistajan mukaan oiva työkalu Sony-valokuvaajille, jotka haluavat pitää kalustonsa mahdollisimman pienenä ja keveänä uhraamatta optista kuvanlaatua. Pienikokoinen objektiivi sopii matkustamiseen ja 24 mm on käyttökelpoinen polttoväli maisema- ja katukuvaamiseen tai ryhmäkuviin.

Samyang AF 24mm f/2,8 FE on suunniteltu erityisesti Sonyn peilittömille kinokoon kameroille (24×36 mm). Sitä voidaan kuitenkin käyttää myös pienemmillä aps-c-kennoilla varustettujen kameroiden, kuten A6xxx-sarjan, kanssa.

Objektiivissa on nopea, hiljainen ja tarkka automaattitarkennus ja sen lyhyen, vain 24 cm, tarkennusetäisyyden vuoksi se soveltuu myös laajakulmaisiin lähikuviin.

Focus Nordicin maahantuoman Samyang AF 24 mm f/2,8 FE:n toimitukset alkavat heinäkuussa. Sen suositushinta on noin 290 euroa.