Pikakuvia uudella kameralla

Kirjoittanut 29.11.2016

Haluaisitko ottaa pikakuvia, kuten ennen vanhaan? Impossible Project on kehittänyt vuodesta 2008 lähtien Polaroid-tyyppisiä pikakuvamateriaaleja. Tänä vuonna siltä on ilmestynyt ensimmäinen uusi pikakamera Impossible I-1.

Impossible I-1 on ensimmäinen uusi pikakamera yli 20 vuoteen. Kamera on muotoilultaan hyvin pelkistetty.

Siihen voi ladata alkuperäistä Polaroid-filmiä sekä Impossible Projectin kehittelemää uutta 600-tyypin filmiä. Otettu kuva työntyy ulos kameran etuosasta ja kehittyy hetkessä silmiesi edessä.

Vaikka kamera vaikuttaa retrohenkiseltä, siinä on nykyajan ominaisuuksia. Se on yhdistettävissä älypuhelimeen, ja se ladataan usb-kaapelilla. Lisäksi siinä on led-rengassalama objektiivin ympärillä.

I-1:ssa on mahdollista hallita valotusaikaa ja aukkoa, kuten perinteisissä järjestelmäkameroissa – tämä ei ole pikakameroissa tavallista. Aukon ja ajan säätö onnistuu I-1 App -sovelluksen manuaalitoiminnon avulla, joka toimii iOS-käyttöjärjestelmissä.

Objektiivin polttoväli on 82–109 mm.

Kamera maksaa 275 euroa, ja sitä tuo maahan Focus Nordic.

Impossible Project on pikakuvauksen ystävien ja Polaroidin vanhojen työntekijöiden perustama yritys. Sen historiasta kerrotaan hauskassa videossa.