Pitkä zoom-objektiivi Tamronilta

Kirjoittanut 25.12.2017

Tamron 100–400 mm f/5–6,3 Di VC USD on uusi täyden kennon teleobjektiivi, jossa on kaksi mikroprosessoria automaattitarkennusta ja kuvanvakainta varten. Kuvanvakain vakauttaa objektiivilla otettuja kuvia valmistajan mukaan jopa neljän aukon verran ja se sopii hyvin käsivaralta kuvaamiseen.

Objektiivin lähin tarkennusetäisyys 1,5 m kaikilla polttoväleillä, mikä mahdollistaa jopa 1:3,6 -suurennusuhteen. Tarkennusrajoittimella objektiivin tarkennusalue voidaan lukita pidemmille etäisyyksille, mikä on hyödyllinen ominaisuus nopeatempoisen toiminnan kuvaamisessa.

Objektiivi painaa vain 1115 grammaa. Sen kuori on valmistettu metallista ja viimeistelty säänkestäväksi kumitiivisteillä. Etulinssin fluoriittipinnoite estää naarmuuntumista sekä hylkii likaa ja rasvaa.

Objektiiviin on saatavana lisävarusteena Arca-Swiss-yhteensopiva jalustapanta.

Tamron 100–400 mm f/5–6,3 Di VC USD on yhteensopiva Tamron Tap-In -konsolin kanssa, jonka avulla voi esimerkiksi päivittää objektiivin ohjelmiston tai hienosäätää tarkennusta ja kuvanvakausta.

Focus Nordicin maahantuoma objektiivi on saatavilla Canonille ja Nikonille joulukuussa 2017 hintaan 939 euroa. Jalustapanta maksaa 169 euroa.