Rotolightilta led-valaisin vaativaan käyttöön

Kirjoittanut 27.11.2019

Tehokas ja monipuolinen Rotolight Titan X2 LED tarjoaa elokuvaajille ja valokuvaajille monipuolisen olevan valonhallinnan niin studiossa kuin miljöössäkin.

Uudessa led-paneelissa käytetään uusinta rgbww led-teknologiaa, joka mahdollistaa suuren valotehon ja väritarkkuuden ihonsävyissä. Lisäksi Titan X2 -valoissa on useita aivan uusia ominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan valaisuammattilaisten luovia mahdollisuuksia.

Titan X2 tuottaa tarpeeksi valotehoa mihin tahansa valaisuolosuhteisiin ja suoriutuu hyvin koko cct-spektrinsä (3 000 K–10 000 K) alueella. Valo on täysin välkkymätöntä kaikilla suljinajoilla ja valotehoilla. Suuripinta-alainen paneeli luo kohteisiin pehmeän, imartelevan valon ilman kovia varjoja.

Valon pehmeyttä, tarkennusta ja leviämistä voi nyt säätää elektronisesti Rotolightin patentoiman SmartSoft-tekniikan avulla. Se mahdollistaa valon hallinnan ilman kalvoja tai muita lisävarusteita. SmartSoft-järjestelmää voidaan säätää itse valosta, DMX-ohjaimella tai langattomasti.

Karkaistu lcd-kosketusnäyttö nopealla ja hyvin reagoivalla käyttöliittymällä helpottaa Titan X2 -valon käyttämistä kuvauksissa. Valaisijan ei tarvitse selata monimutkaisia alivalikoita, vaan kaikki tärkeät ominaisuudet ovat yhden painalluksen päässä. Tämän lisäksi käyttäjä voi ohjelmoida jopa 10 esiasetusta nopeasti saataville.

Rotolightin suunnittelema PentaChromic Colour Engine mahdollistaa tarkan värintoiston, joka takaa kauniit ja tarkat ihon sävyt ja suuren värikylläisyyden. Lukuisat värien hallinta-asetukset (CCT, HSI, RGBW, XY ja Filter) takaavat yli 16,7 miljoonan värisävyn vaivattoman käyttämisen ja sisältävät myös kattavan kirjaston, jossa on 1300 teollisuuden käyttämää värisuodinta.

Titan X2 sisältää Rotolightin palkitut CineSFX-tehosteet (mm. Fire, Lightning, TV, Gunshot, Paparazzi), jotka tekevät kalliiden ja aikaa vievien erillisten tehostelaitteiden käyttämisen turhaksi. Patentoidut CineSFX-tehosteet käyttävät Titanin rgb-värimoottoria, joka mahdollistaa realististen täysväritehosteiden luomisen vaivattomasti.

Lisäksi Titan X2 tarjoaa nopean salamasynkronoinnin (1/8000 s) täydellä teholla ilman latausaikaa, joten se sopii erinomaisesti myös ammattikäyttöön studioille ja potrettikuvaajille.

Focus Nordicin maahantuoma Rotolight Titan X2 maksaa jalustakiinnityksestä riippuen noin 4 960–5 340 euroa.