Osallistu seurojen toimintaan

Kirjoittanut 29.11.2018

Liiton kuukauden poiminta

Kuukauden poiminnan on ottanut Piia Ylisalmi Lapuan Kamerakerhosta. Golden Light -kuva on otettu vuonna 2016 Lapuan Länsikylässä. Se sai vuonna 2017 FIAP World Cupissa 20 pistettä.

Videokilpailu liiton jäsenseuroille

Suomen Kameraseurojen Liitto järjestää videokilpailun kaikille jäsenseuroilleen. Liitto haluaa innostaa jäsenseuroja esittelyvideon tekemiseen seuran omasta toiminnasta. Osallistumalla kilpailuun seurasi saa myös itselleen videon, jota voitte käyttää kertoessanne seuran toiminnasta.

Videon tulisi kertoa valokuvauksen harrastamisen riemusta ja siitä, miksi kannattaa liittyä hyvään seuraan. Kerrontatavat, näkökulmat ja käytetty tekniikka ovat vapaat.

Kilpailuaikaa on yksi vuosi, ja raati julistaa kisan voittajat liiton syyskokouksessa 2019.

Lisätiedot: www.sksl.fi

Pohjoisen luonnonvalokuvauksen symposiumi

Kuusamolainen kameraseura Kaamoskamera järjestää perinteisen, suositun Pohjoisen luonnonvalokuvauksen symposiumin jo 37. kertaa. Tapahtuma-aika on 25.–27.1.2019 Oulangan biologisella tutkimusasemalla Kuusamossa.

Pääesiintyjinä tapahtumassa toimivat luontokuvaaja Ari-Matti Nikula sekä luontokuvaukseen erikoistunut valokuvaaja ja kirjailija Jorma Luhta.

Lisätiedot: www.kaamoskamera.com, kaamoskamera@gmail.com

Kurssi- ja kuvausmatkat Portugaliin

Maaliskuussa 2019 Kameraseurojen liitolla on kaksi matkaa Portugaliin: peruskurssin aloittelijoille sekä työpajamatkan edistyneemmille. Kumpikin on kahdeksan päivän mittainen.

Ohjelma sisältää opetuksen ja kuvaamisen lisäksi retkiä, palautepalavereita ja kylpyläkäynnin. Hintaan sisältyy lennot, majoitus sekä puolihoito, yhteensä 1300 euroa.

Tukikohtana toimii Nazarén kalastajakaupunki Lissabonista pohjoiseen.

Valokuvauksen peruskurssi järjestetään 10.–18.3.2019. Se on tarkoitettu vasta-alkajille, eikä esitietovaatimuksia osallistumiselle ole.

Valokuvaustyöpaja edistyneemmille pidetään 17.–25.3.2019. Työpajan aikana voit keskittyä itsenäiseen kuvaamiseen tai työskennellä yhdessä toisten kuvaajien kanssa.

Varaukset matkalle jokainen suorittaa itse matkatoimisto Sublutourista, yhteyshenkilönä Mika Palo, p. 040 5036753, mika.palo@sublutour.com. Varaukset voi tehdä myös Reino Havumäen kautta, joka vastaa tiedusteluihin SKsL:n puolesta Lisätietoja: www.sksl.fi

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Lightroom ja Photoshop luova kuvankäsittely 8.–9.12.2018

Kurssi on tarkoitettu Lightroom-ohjelmaa käyttäneille ja hieman jo Photoshoppiin tutustuneille tai sen käyttöönotosta kiinnostuneille.

Lisätiedot: www.valokuvausseura.com/valokuvauskurssit

Liiton arvonimisääntöjä päivitetty

Vuoden 2019 alusta voit kerryttää Suomen Kameraseurojen Liiton SKsLM-, SKsLSM- ja SKsLE-arvonimiä varten pisteitä myös Pohjoismaisessa valokuvamestaruuskilpailussa saavuttamallasi menestyksellä. Tarkempia tietoja arvonimisäännöistä löydät liiton kotisivulta.

Liiton koulutus ja esitelmät

Liiton tarjoamasta koulutuksesta kiinnostuneet seurat voivat olla yhteydessä koulutusvastaavaan, pekka.salminen@sksl.fi.

Jos mietit ohjelmaideoita seurasi kerhoiltoihin, ratkaisu voi löytyä SKsL:n esitelmäpankista. Katso: www.sksl.fi