Seurat toimivat: loka-marraskuu

Kirjoittanut 25.10.2018

Liiton kuukauden poiminta

Graanin alikulkusilta -kuvan on ottanut Jukka Laitinen vuonna 2017 Mikkelin Graanissa. Valokuva osallistui Mikkelin Kameraseuran 80-vuotisnäyttelyyn, ja se äänestettiin mukaan suurimmalla äänimäärällä.

Kuva: Helmi Hollo

Visioita ja valokuvia Joutsenossa

Suomen Kameraseurojen Liiton alaisuudessa toimiva Nuoret valokuvaajat -yhteisö järjesti heinä-elokuun taitteessa valokuvausleirin Joutsenon Opistossa. Mukana oli yhdeksän 16–28-vuotiasta.

– Parasta leirissä olivat ehdottomasti ihmiset. Kun pääsi samanhenkisten ja samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten keskelle, luovuus pääsi valloilleen ja visioita alkoi syntyä, kaksi kurssilaita kertoo.

Leirillä tutustuttiin mm. henkilö-, tuote- ja ruokakuvaamiseen. Lisäksi monet saivat ensikosketuksensa studioon. Kuvaamisen lisäksi paneuduttiin kuvankäsittelyn maailmaan.

Pääpainona oli luovuus. Leirin ohjelma ja opetus suhteutettiin osallistujien taitotason mukaan, ja jokaiselle annettiin henkilökohtaista opetusta ja palautetta.

Opettajina leirillä olivat valokuvaajat Esa Rosqvist, Topi Markovaara, Sakari Mäkelä ja Amanda Lehtola. Nuorten valokuvaajien kesäleiri järjestetään jälleen ensi kesänä osana Joutsenon Taidekesän kurssitarjontaa.

Kurssi- ja kuvausmatkat Portugaliin

Maaliskuussa 2019 Kameraseurojen liitolla on kaksi matkaa Portugaliin: peruskurssi aloittelijoille sekä työpajamatka edistyneemmille. Kumpikin on kahdeksan päivän mittainen.

Ohjelma sisältää opetuksen ja kuvaamisen lisäksi retkiä, palautepalavereita ja kylpyläkäynnin. Hintaan sisältyy lennot, majoitus sekä puolihoito, yhteensä 1300 euroa.

Tukikohtana toimii Nazarén kalastajakaupunki Lissabonista pohjoiseen.

Valokuvauksen peruskurssi järjestetään 10.–18.3.2019. Se on tarkoitettu vasta-alkajille, eikä esitietovaatimuksia osallistumiselle ole.

Valokuvaustyöpaja edistyneemmille pidetään 17.–25.3.2019. Työpajan aikana voit keskittyä itsenäiseen kuvaamiseen tai työskennellä yhdessä toisten kuvaajien kanssa.

Varaukset matkalle jokainen suorittaa itse matkatoimisto Sublutourista, yhteyshenkilönä Mika Palo, p. 040 5036753, mika.palo@sublutour.com. Lisätietoja: www.sksl.fi

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Lightroom jatkokurssi 17.–18.11.2018

Lightroom ja Photoshop luova kuvankäsittely 8.–9.12.2018

Lisätiedot: www.valokuvausseura.com/valokuvauskurssit

Vielä ehdit Nordic Circuitiin

Pohjoismainen valokuvausliitto NFFF järjestää vuosittain digitaalisen, kansainvälisen valokuvakilpailun, Nordic Circuitin. Kaikki pohjoismaisten kansallisten kameraseuraliittojen jäsenseurojen jäsenet voivat osallistua kilpailuun. Kuvat lähetetään kisaan kertaalleen, ja ne tuomaroidaan jokaisessa Pohjoismaassa.

Näyttelyssä on kaksi sarjaa, väri ja mustavalko. Suomen osalta tuomaroinnista vastaavat Loviisan Kameraseura (väri) ja Vantaan Fotokerho (mustavalko). Latausaika umpeutuu 31.10.2018.

Lisätietoja löydät liiton kotisivulta Pohjoismainen yhteistyö -välilehdeltä.

Pohjoismaiseen toimintaan kuuluu lisäksi keväisin järjestettävä Pohjoismainen valokuvamestaruuskilpailu. Ensi vuonna siinä saadut pisteet voi hyödyntää myös SKsL-arvonimiä haettaessa.

Liiton teemanäyttely Pieksämäellä

Suomen Kameraseurojen Liiton teemanäyttelyä isännöi tänä syksynä Pieksämäen Kamerat ry.

Tämänkertaisen näyttelyn teemana on Aito. Avajaisia vietetään liiton syyskokousviikonloppuna la 17.11. klo 13 Veturitorilla. Lisäksi ohjelmassa on juhlaillallinen ja muuta ohjelmaa. Sunnuntaina pidetään liiton syyskokous.

Viikonlopun majoitus järjestetään Hotelli Savonsolmussa, Toikantie 9.

Tarkempaa tietoa tapahtumasta löydät liiton sivuilta ja Pieksämäen Kameroiden puheenjohtajalta Seppo Hynniseltä, p. 0400 251 484, seppo@kuvariihi.fi.

Liiton koulutus ja esitelmät

Liiton tarjoamasta koulutuksesta kiinnostuneet seurat voivat olla yhteydessä koulutusvastaavaan, pekka.salminen@sksl.fi.

Jos mietit ohjelmaideoita seurasi kerhoiltoihin, ratkaisu voi löytyä SKsL:n esitelmäpankista.