Seurat toimivat: kesä-heinäkuu

Kirjoittanut 16.6.2017

Kuukauden kuva

Kuukauden kuvan on ottanut Kauko Lehtonen, EFIAP/s Turun Kameroista. Näkymä on ikuistettu Naantalin Luonnonmaalla vuonna 2013. Kuutamo talvisessa metsässä -kuva hyväksyttiin tämän kevään SKsL:n vuosinäyttelyn vedossarjaan.

Näyttely järjestettiin Turun uudessa pääkirjastossa.

Vuosinäyttely Turussa

Suomen Kameraseurojen Liiton Vuosinäyttely 2017 järjestettiin Turun uudessa pääkirjastossa 1.– 30.4. Järjestelyistä vastasi Turun Kamerat.

Jyry valitsi 931 vedoksesta 103 esille ripustettaviksi ja 1662 digikuvasta 436 esitettäviksi näyttelyyn. Kaikkiaan kuvista hyväksyttiin näyttelyyn 21 prosenttia. Kuvia tarjottiin 44 liiton jäsenseurasta, ja hyväksyntöjä tuli kuvaajille 40 seurasta.

Vuosinäyttelyn avajaiset olivat lauantaina 1.4. Näyttelyn avasi Turun kaupungin kulttuurilautakunnan varapuheenjohtaja Anita Birstolin. Liitto myönsi SKsL-mitalit Turun kaupungille ja Kaatuneiden Muistosäätiölle. Avajaisten jälkeen ilta jatkui Hamburger Börssin juhlavissa jugend-tyylisissä puitteissa.

Sunnuntaina pääohjelmana oli liiton vuosikokous, jossa julkistettiin Vuoden kameraseura 2016. Valinta osui tänä vuonna Kouvolan Kameraseuraan.

Kesäkurssi Tampereella

Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen kesäkurssi järjestetään 24.–28.7. Opastusta ja innoittavia hetkiä valokuvauksen parissa on luvassa Sääksmäellä Pappilanniemen kurssikeskuksessa Hämeessä.

Kurssin järjestämisestä vastaa SKsL:n kanssa Tampereen Valokuvausseura. Jos kurssi kiinnostaa, kannattaa tarkistaa, vieläkö paikkoja on vapaana.

Teemanäyttely joulukuussa Helsingissä

Suomen Kameraseurojen Liitto järjestää joka syksy yhteen teemaan keskittyvän valokuvanäyttelyn. Tänä syksynä teemanäyttelyn isäntänä toimii Helsingin Kameraseura. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi teemaksi on valittu poikkeuksellisen juhlavasti ”Elämää 2000-luvun Suomessa”.

Avaralla teemalla pyritään näyttelyyn, joka laajasti ja monipuolisesti kuvaa kypsän, kehittyneen ja kehittyvän valtion ja sen kansalaisten nykyistä elämää, arkea ja juhlaa, työtä ja vapaa-aikaa, iloja ja miksipäs ei surujakin. Kuviesi ei tarvitse olla pelkästään tiukan dokumentaarisia. Voit ilmentää suomalaisuutta vertauskuvinkin.

Kuvien jättöaika on 1.8.–15.9.2017. Teemanäyttelyn avajaiset ovat 9.12.

Kameraseura ry tekee näyttelyluettelosta juhlajulkaisun yhteistyössä Kamera-lehden kanssa.