Seurat toimivat: helmi-maaliskuu

Kirjoittanut 22.2.2018

Kuukauden poiminta

Tämänkertaisen kuukauden kuvan on ottanut Matti Nieminen Karkkilassa, ja sen nimi on Aamusumu. Valokuva oli esillä Karkkilan Kameraseuran jokavuotisessa näyttelyssä syyskuussa Karkkilan kirjastossa.

Liiton vuosinäyttely Vantaalla

Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyn ja vuosikokouksen 2018 järjestää Vantaan Fotoklubi.

Vuosinäyttelyn avajaiset pidetään Vantaan Aikuisopistolla Tikkurilassa lauantaina 10.3., Lummetie 5. Tapahtuma on samalla Vantaan Fotokerhon 40-vuotisjuhlanäyttely. Osa näyttelystä on nähtävissä viereisessä Aikuisopiston taidekeskuksen Pisto-galleriassa. Näyttely on avoinna Aikuisopiston aukioloaikana 10.–29.3.

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

10.–11.3. Lightroom-jatkokurssi 1
17.3. Photoshop-kuvankäsittely, vetäjänä Antti Karppinen
14.–15.4. Lightroom-jatkokurssi 2
26.5. Miljöökuvaus, vetäjänä Sami Reivinen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Jäsenseurojen yhteinen urakka valmis

Suomen Kameraseurojen Liitto on tehnyt yhteistyötä Kaatuneiden Muistosäätiön kanssa Suomen kaikkien sankarivainajahautausmaiden valokuvaamiseksi. Kaksi vuotta kestänyt koko maan kattava kuvausprojekti saatiin päätökseen viime syksynä.

Laajuudessaan ainutlaatuisessa kuvausprojektissa 83 liiton jäsenseuraa osallistui kuvaamalla 615 hautausmaata. Projektin tuloksena liitto lähetti lähes 2500 valokuvaa Aalto-yliopistoon, missä ne ladattiin yliopiston rakentamaan järjestelmään internetiin.

Kari Tolonen puhui projektin julkistustilaisuudessa Kansallisarkistossa. Kuva: Yki Hytönen

Sankarivainajahautausmaiden kuvausprojekti julkistettiin 22.11.2017 Helsingissä Kansallisarkistossa. Kuvausprojektin koordinoijana liiton puolelta toimi koulutusvastaava Pekka Salminen. Liiton puheenvuoron julkistustilaisuudessa piti liiton toiminnanjohtaja Kari Tolonen.

Katso kuvat.

Turun Kamerat juhli Suomen ensimmäistä valokuvaa

3.11.2017 tuli kuluneeksi 175 vuotta siitä, kun Henrik Cajander otti tiettävästi Suomen ensimmäisen valokuvan Turussa. Kuvaustekniikkana oli dagerrotypia.

Turun Kamerat järjesti juhlan kunniaksi 18.11.2017 Valokuvan päivän. Cajanderista ja hänen käyttämästään kuvaustekniikasta kertoi valokuvauksen tuntija Juha-Pekka Palmulaakso. Lisäksi ohjelmassa oli valokuvataiteilija Jaakko Ruolan kantaaottava esitys Saaristomeren panoraama.

Tapahtumapaikalla oli myös esillä päivän kestävä valokuvanäyttely, jossa oli nähtävillä SKsL:n kolmentoista eminenssikuvaajan kuvatimantit sekä Turun Kameroiden omien kuvaajien kuvia.

Valokuvataiteilija Jaakko Ruola kertoo multimediaesityksestään Saaristomeren panoraama. Kuva: Eero Siltanen

Uutta liiton koulutuksessa!

SKsL on valmistellut oppimateriaalit muutamalle kahden päivän viikonloppukoulutukselle. Niiden aiheet ovat kuvamassojen hallinta (Lightroom) että kuvankäsittelyn (Photoshop) perusteet.

Koulutukset voi järjestää pienin kustannuksin tilassa, jossa on käytössä videotykki ja pöytätilaa opiskelijoiden kannettaville. Tietokoneissa on oltava Adoben CC -paketti.

Liiton tarjoamasta koulutuksesta kiinnostuneet seurat voivat olla yhteydessä suoraan koulutusvastaavaan, pekka.salminen@sksl.fi.