Seurat toimivat: syys-lokakuussa

Kirjoittanut 20.8.2020

Tämmöisen ryhmäkuvan ottaminen ei ole aivan yksinkertainen homma. Otimme kuvan minusta ja lapsistani isäni toimiessa kuvaajana. Mallinohjauksessa oli haasteita, kun yksi lapsista kiukutteli ja itki, yksi juoksi karkuun ja yhdellä oli lippa silmillä koko ajan. Lisämausteena sääsket kiusasivat. Saatiin kuitenkin onnistuneita kuvia.

Parhaat ja luonnollisimmat kuvat lapsista saa, kun ei kuitenkaan ohjaile heitä liikaa, vaan antaa touhuta omiaan ja vain odottaa sopivaa hetkeä. Liikaa ohjailemalla kuvista tulee teennäisiä ja hymyistä irvistyksiä. Rekvisiittana voi käyttää erilaisia hattuja, huiveja ja pieniä tavaroita, jonka kanssa lapsi voi touhuta itsekseen. Välillä voi antaa pieniä yksinkertaisia ohjeita. Kuvauksesta ei saa tehdä isoa numeroa, vaan kuvata vähän kuin vaivihkaa.

Olen SKsL:n tämän vuoden nuori kuvaaja. Kuulun Oulaisten Valovoimaan, mutta perhe- ja työtilanteesta johtuen en ole kerennyt juurikaan käymään kokouksissa. Kameraseurassa harrastaminen kuitenkin aktivoi kuvaamistani ja pidämme yhteyttä seuran jäsenten kesken mm. WhatsApp -ryhmän avulla lähes päivittäin. Lähetämme toisillemme kuvia, joita muut kommentoivat. Lisäksi on ollut erilaisia kuvaushaasteita, kysellään mielipiteitä ja neuvoja sekä vinkataan kuvausaiheita.

Valokuvanäyttelyihin osallistuminen ja niissä pärjääminen on innostanut minua kuvaamaan lisää. Nykyään kiinnitän enemmän huomiota siihen mitä kuvaan. Kuvassa pitää olla joku juju, ajatus tai viesti sekä tunnetta. Mitä vähemmän kuvassa on ”ylimääräistä” sälää ympärillä, sen parempi.

Osallistu teemanäyttelyyn. Kameraseura Oulaisten Valovoima järjestää tänä vuonna Suomen Kameraseurojen Liiton teemanäyttelyn.

Kuvien lähetysaika 1.8.- 20.9.2020. Katso tarkemmat osallistumisohjeet sekä muut loppuvuoden näyttelyt www.sksl.fi


NVK eli nuoret valokuvaajat

NVK järjestää valokuvauksesta kiinnostuneille nuorille ilmaisia tai edullisia tapahtumia ja kursseja. NVK-Local-toiminta tuo nuorille suunnattua yhteisöllistä toimintaa lähialueillesi. Tällä hetkellä jo yhdeksästä kaupungista löytyy Local-vetäjiä, jotka luotsaavat vapaaehtoisina harrastustoimintaa omilla paikkakunnillaan. Ohjelmassa on esimerkiksi photowalkeja, kuvausretkiä, rentoja tapaamisia ja mielenkiintoisia työpajoja. Tulevat Local-tapahtumat löydät Nuorten valokuvaajien facebook-sivujen tapahtumaosiosta. Jokaisella paikkakunnalla on myös oma facebook-ryhmä, joissa tulevista tapahtumista tiedotetaan. NVK on myös Instagramissa. Lue lisää: www.nuoretvalokuvaajat.fi


Tampere Photo Festival 14.-27.9.2020

Filmi- ja digikuvauksesta kiinnostuneiden tapahtuma. Tarjolla ammattilaisten vetämiä valaisun, kuvankäsittelyn ja filmikuvauksen luentoja sekä työpajoja. Laadukkaita näyttelyitä Lielahden kartanon upeissa tiloissa. Teemoina mustavalkovedostaminen, märkälevytekniikka ja daguerrotypia nykyaikaista ja värikästä digikuvaa unohtamatta.

Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta: www.photofestival.fi 


Turun Kamerat 90 vuotta

Seura juhlistaa merkkivuottaan mm. lukuisin näyttelyin. Elokuussa aukeaa jäsenten menestyneistä kuvista koottu näyttely Brinkkalan Galleriassa. Samoin Turkuseuran galleriassa aukeaa Turkua kuvaava näyttely. Varsinaisena 90-vuotisen toiminnan juhlapäivänä 14.11.2020 on kirjaston Studiossa tapahtuma, jossa pääpuhujana on tunnettu valokuvaaja Stefan Bremer. Koko tulevan marraskuun ajan Turun pääkirjastossa on esillä Turun Kameroiden juhlanäyttely, josta muutamien kuvien osio on omistettu edesmenneen aktiivisen jäsenen ministeri Pertti Paasion laadukkaille kuville. Lisätietoja seuran verkkosivuilta: www.sksl.fi/turun.kamerat/


Tampereen Valokuvausseuran kurssit syksyllä 2020

Henkilökuvan valaisu studiossa | 22.8.2020 klo 10–17 | 70 €

Valokuvauksen peruskurssi | 12.-13.9.2020 klo 10–14 | 45 €

Lightroom peruskurssi | 10.-11.10.2020 klo 10–14 | 45 €

Luova kuvankäsittely | Lightroom ja Photoshop | 29.-30.8. sekä 21.–22.11.2020 klo 10–14 | 45 €

Mustavalkovedostamisen ja pimiötyöskentelyn työpajat | tiistaisin tai torstaisin | Lielahden kartano

Kerronnallisen henkilökuvan valaisu yhdellä salamalla | 5.9. ja 6.9.2020 | valokuvaaja Vesa Tyni | 70 €

Tarinankerronta kuvan voimalla | 17.10.2020 | luontokuvaaja Kimmo Ohtonen | 45 €

Lisätietoja ja ilmoittautumiset.


Seurainfo

Ohjelmaa kameraseurojen jäsentapaamisiin

Kun haluat jäseniltaasi erilaista ohjelmaa, vaihtoehtoja löydät liiton verkkosivuilta kohdasta ”Seuratoimijan työkalupakki=> Esitelmäpankki”.

Valokuvauskurssin järjestäminen ulkopuoliselle harrastajille ja seuran jäsenille, on erinomainen tapa kasvattaa seuran jäsenmäärää. Liitto auttaa. Ole yhteydessä koulutusvastaavaan, reino.havumaki@sksl.fi.

Järjestätkö valokuvauskurssin tai jonkin muun tapahtuman paikkakunnallasi?

Mikäli haluat tapahtumallesi näkyvyyttä valokuvaajapiireissä, ilmoita siitä liiton tiedotukseen. Liitto julkaisee jäsenseurojen tapahtumia verkkosivuillaan ja some-kanavissa. Kerro tapahtumastasi sähköpostilla tiedotus@sksl.fi ja otamme sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Päivitä seurasi uudet toimihenkilöt myös liittoon!

Samalla kun päivität seuran uudet toimihenkilöt yhdistysrekisteriin, lähetä tiedot myös liittoon tiedotus@sksl.fi. Liitto tiedottaa mm. tulevista näyttelyistä ja apurahoista sekä tarjoaa monenlaisia palveluja ja apua.

Oletko kameraseurassa, joka ei ole vielä liiton jäsen?

Suomen Kameraseurojen Liitto (SKsL) on 1932 perustettu valokuvauksen harrastajien keskusliitto. Jäsenseuroja on 88 ja niissä jäseniä noin 4500. Liittyminen tuo monia etuja. Kuvaamisesta tulee tavoitteellisempaa, kun saa oikeuden osallistua liiton vuosittaisiin näyttelyihin sekä moniin kansainvälisiin kuvakilpailuihin. Lisäksi liitto järjestää valokuvauskursseja ja koulutuksia eri puolilla Suomea sekä myöntää rahallista tukea valokuvauskursseihin jne.
Lisätietoja: toimisto@sksl.fi tai toiminnanjohtaja Kari Tolonen, puh. 0400 634 631.