Seurat toimivat: tammi-helmikuu

Kirjoittanut 17.1.2019

Liiton kuukauden poiminta

Tämänkertaisen kuvan on ottanut Satu Valtonen Kankaanpäässä Köyliönjärven rannalla lokakuussa 2018. Revontulet-kuva voitti Loimaan Kameroiden lokakuun kuukausikilpailun. Kilpailun aiheena oli vihreä.

Turun Kameroiden kurssi

Turun Kamerat järjestää valokuvauksen peruskurssin 2.–3.2.2019 teemalla Kamera tutuksi. Kurssin kouluttajana toimii valokuvaaja Reino Havumäki. Kurssipaikka on Taimi 2:n sali, Puutarhankatu 21, Turku.

Kurssin hinta on 40 euroa, jolla samalla liittyy Turun Kameroiden jäseneksi.

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Valokuvauksen peruskurssi 2.–3.2.
Tarkoitettu valokuvauksen harrastajille, jotka kuvaavat digijärjestelmäkameralla.

Henkilökuvaus studiossa 16.2.
Kaikille kuvaajille, jotka haluavat opetella henkilökuvauksen perusvalaisua.

Lightroomin peruskurssi 9.–10.3.
Lightroom-ohjelman käytön aloittelijoille.

Lisätiedot

Pohjoisen luonnonvalokuvauksen symposium

Kuusamolaisen Kaamoskameran perinteinen ja suosittu Pohjoisen luonnonvalokuvauksen symposium järjestetään tänä vuonna 25.–27.1. Oulangan biologisella tutkimusasemalla Kuusamossa.

Pääesiintyjinä tapahtumassa toimivat luontokuvaaja Ari-Matti Nikula sekä luontokuvaukseen erikoistunut valokuvaaja ja kirjailija Jorma Luhta.

Tarkista, onko paikkoja vielä jäljellä! kaamoskamera@gmail.com

Videokilpailu liiton jäsenseuroille

Suomen Kameraseurojen Liitto järjestää videokilpailun kaikille jäsenseuroilleen. Liitto haluaa innostaa jäsenseuroja esittelyvideon tekemiseen seuran omasta toiminnasta. Osallistumalla kilpailuun seurasi saa myös itselleen videon, jota voitte käyttää kertoessanne seuran toiminnasta.

Videon tulisi kertoa valokuvauksen harrastamisen riemusta ja siitä, miksi kannattaa liittyä hyvään seuraan. Kerrontatavat, näkökulmat ja käytetty tekniikka ovat vapaat.  Kilpailuaikaa on ensi syksyyn, ja raati julistaa kisan voittajat liiton syyskokouksessa 2019.

Kurssi- ja kuvausmatkat Portugaliin

Maaliskuussa 2019 Kameraseurojen liitolla on kaksi matkaa Portugaliin: peruskurssi aloittelijoille sekä työpajamatka edistyneemmille. Kumpikin on kahdeksan päivän mittainen. Ohjelma sisältää opetuksen ja kuvaamisen lisäksi retkiä, palautepalavereita ja kylpyläkäynnin. Hintaan sisältyy lennot, majoitus sekä puolihoito, yhteensä 1300 euroa.

Tukikohtana toimii Nazarén kalastajakaupunki Lissabonista pohjoiseen.

Valokuvauksen peruskurssi järjestetään 10.–18.3.2019. Se on tarkoitettu vasta-alkajille, eikä esitietovaatimuksia osallistumiselle ole. Valokuvaustyöpaja edistyneemmille pidetään 17.–25.3.2019. Työpajan aikana voit keskittyä itsenäiseen kuvaamiseen tai työskennellä yhdessä toisten kuvaajien kanssa.

Varaukset matkalle jokainen suorittaa itse matkatoimisto Sublutourista, yhteyshenkilönä Mika Palo, p. 040 5036753, mika.palo@sublutour.com.

Liiton arvonimisääntöjä päivitetty

Vuoden 2019 alusta voit kerryttää Suomen Kameraseurojen Liiton SKsLM-, SKsLSM- ja SKsLE-arvonimiä varten pisteitä myös Pohjoismaisessa valokuvamestaruuskilpailussa saavuttamallasi menestyksellä. Tarkempia tietoja arvonimisäännöistä löydät liiton kotisivulta.