Seurat toimivat: syyskuu

Kirjoittanut 15.9.2016

Kuukauden kuva

Tämänkertaisen kuukauden kuvan on ottanut Erik Salo. Se on otettu Kameraseuran Maisemakuvaajat-kerhon kevätretkellä Helsingin Vallisaaressa 18.5.2016. Kuva on nimeltään Lampi meren äärellä.

Teemanäyttely Kouvolassa

Suomen Kameraseurojen Liiton teemanäyttelyä isännöi tänä syksynä Kouvolan Kameraseura.

Kuvien lähetysaika on jo umpeutunut, mutta näyttelyyn kannattaa lähteä katsomaan, minkälaisen kokonaisuuden tuomaristo on hyväksynyt maamme valokuvaharrastajien taidonnäytteistä.

Näyttelyn teemana on Luonnollisesti. Avajaisia vietetään liiton syyskokousviikonloppuna la 15.10. klo 14 Galleria Padossa Kuusankoskella, Kyminväylä 2. Lisäksi ohjelmassa on juhlaillallinen ja muuta ohjelmaa sekä tietenkin paljon valokuvauksen harrastajia ympäri Suomea. Sunnuntaina pidetään liiton syyskokous.

Tarkempaa tietoa syyskokousviikonlopun ohjelmasta liiton sivuilta.

Vihtiläiset voittivat valtakirja-kisan

Suomen Kameraseurojen liitto järjesti loppukeväästä kampanjan, jolla kerättiin jäsenseuroilta valtakirjoja Kopiostolle. Eniten valtakirjoja lähettäneen jäsenseuransa liitto palkitsi paikalla SKsL:n perinteiselle kesäkurssille, joka järjestettiin heinäkuun alussa Sääksmäellä.

Kisan voiton vei Vihdin Kameraseura, joka sai kokoon peräti 37 valtakirjaa. Vihtiläisistä onnekas kurssipaikan saaja oli Matti Keinonen.

– Valokuvaajien edunvalvonta on tärkeää, mietti liiton kurssille päässyt Keinonen.

Valtakirjan antaminen oikeuttaa tekijänoikeuspalkkioihin. Lisäksi Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista maksetaan apurahoja luovien alojen järjestöille.

Apurahojen myöntäminen liiton jäsenseuroille on yhteydessä siihen, kuinka paljon valtakirjoja annetaan. Siksi onkin tärkeää, että mahdollisimman moni liittoon kuuluvan seuran jäsen antaa valtakirjansa järjestölle. Jos asia kiinnostaa, katso tarkempaa tietoa liiton sivuilta.

This is life 2016

Mielikuvitus ry järjestää tänä syksynä kolmannen kansainvälisen valokuvakilpailun This is life 2016. Se on avoin sekä harrastajakuvaajille että ammattilaisille.

Osanottaja voi lähettää enintään neljä valokuvaa kuhunkin sarjaan. Sarjat ovat A: General Monochrome (PID) (free subject), B: General Color (PID) (free subject) ja C: Children.

Valokuvien latausaika päättyy 30.10. Tuomarointi tapahtuu 6.–8.11., ja näyttelyn avajaiset pidetään 28.11.

Kisaan osallistuvat valokuvat kilpailevat hyväksynnöistä ja palkinnoista FIAP:n, GPU:n, SKsL:n ja pohjoismaisen NFFF:n sääntöjen mukaisesti.

Tampereen Valokuvausseuran kurssit

Tampereen Valokuvausseura järjestää syksyllä yleisölle avoimia valokuvauskursseja.

Digikuvauksen perusteet 1 10.–11.9.

Digikuvauksen perusteet 2 (sama sisältö kuin 1-kurssilla) 19.–20.11.

Lightroom perusteet 24.–25.9.

Lightroom syventävä 8.–9.10.

Digikuvauksen perusteet 19.–20.11.