Suurkilpailu 2019 on ratkennut

Kirjoittanut 23.1.2020

Kilpailun voitti Markku Nikkinen vauhdikkaalla kuvallaan ”Vauhdin hurmaa”. Hän saa palkinnoksi 300 euron arvoisen lahjakortin fotoliikeeseen.

Toiseksi tuli ”Hösträv” -kettukuvallaan Mikaela Asp ja kolmassijan vei Sari Tsokkinen merenrantakuvallaan ”Vapaalla”.

Kilpailuun lähetettiin lähes 400 kuvaa. Tarjolla oli laaja kattaus koko elämän kirjosta, ja erityisesti hienoja luonto- ja miljööhenkilökuvia näkyi paljon. Ne myös sijoittuivat kilpailussa korkealle. Sen sijaan oli yllätys kuinka vähän henkilökuvia oli. Potretteja ja perinteiseen tyyliin toteutettuja muotokuvia ihmisistä oli ainoastaan pari. Kuitenkin kameralle poseerataan nykyisin enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kiitos puhelimien.

Huumori ja vahvat tunnelmat, sekä valon hallinta tulivat ilahduttavasti esiin monissa kuvissa ja tämä näkyy varsinkin voittajaotoksissa sijoille 4. – 10. sijoittuneissa otoksissa. Voittajien kuvissa sijoilla 1. – 3. oli sitten vielä jotain erityistä tunnelmaa, joilla kuvat erottuivat edukseen.

Tuomaristoon kuului kolme Kamera-lehden tekijää: valokuvaaja-kuvajournalisti Juha Laitalainen, toimittaja-valokuvaaja Harri Hietala ja toimistovastaava Tarja Middleton.