Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

Banksy. A Visual Protest

5.5. - 10.10.

Tapahtuma navigointi

Kuva: Banksy. Pulp Fiction.

Näyttelyssä nähdään erityisesti Banksyn varhaistuotantoon kuuluvia teoksia. Näyttelyä täydentää multimedia hänen eri puolille maailmaa tekemästään katutaiteesta.

Banksyn taide irvailee kaupallisuudelle ja kritisoi kulutusyhteiskuntaa. Hänen aiheensa ovat usein sodanvastaisia ja syvästi inhimillisiä mutta sisältävät samalla lämmintä huumoria. Ilmastonmuutos, eläinten oikeudet, vallankäyttö ja tekopyhyys ovat myös tärkeitä teemoja – aiheiden moniulotteisuus onkin Banksyn taidetta leimaava piirre. Hänen teoksensa näyttäytyvät ensin humoristisina, mutta lähemmin tarkasteltuna niistä avautuu voimakas sosiaalinen protesti.

Bristolista Englannista kotoisin olevan Banksyn (s. 1970-luvulla) henkilöllisyyttä ei tunneta. Hän on tehnyt 1990-luvulta lähtien katutaidetta, performansseja ja taiteellisia tempauksia ympäri maailmaa. Banksy on pakoillut virkavaltaa vuosikaudet, sillä hänet on yritetty saada vastuuseen julkisten paikkojen töhrimisestä.

Tuntemattomuutensa suojassa hän tekee katutaidetta julkisille paikoille ja on ujuttanut omia teoksiaan museoihin henkilökunnan huomaamatta. Hänen sapluunatekniikkansa antaa mahdollisuuden työskennellä nopeasti ja tehdä visuaalisesti taidokkaita ja sisällöltään puhuttelevia teoksia.

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
5.5.
Loppuu:
10.10.
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Serlachius-museo Gösta
Joenniementie 47
Mänttä, 35800 Suomi
Kotisivu:
http://www.serlachius.fi