Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Eurooppalainen kesä

12.6.2019 - 1.9.2019

Tapahtuma navigointi

Kuva: Tito Mouraz: nimetön, sarjasta Fluvial, 2012.

Eurooppalaisessa kesässä kuvasarjojaan ja videoitaan tuovat esille nuoren polven valokuvaajat ja valokuvataiteilijat. Vierauden tuntu, toiseus ja toiseuttaminen nousevat esiin amsterdamilaisen Lexie Daviesin kuratoimassa valokuvaa ja videota yhdistävässä kokonaisuudessa.

Projekti-tilassa nähdään portugalilaisen Tito Mourazin runollinen sarja Fluvial, joka on kuvattu Pohjois-Portugalin jokivarsien tummavetisillä uimarannoilla. Kesäksi Euroopasta kotiin palanneet siirtotyöläiset ja paikalliset asukkaat kokoontuvat nauttimaan laiskan helteisistä lomapäivistä.

Eurooppalainen kesä esittelee kaikkiaan kymmenen valokuvaajan kokonaisuuden, joka on tuotettu yhteistyössä eurooppalaisten kumppanien kanssa. Museo on mukana EU-hankkeissa Parallel – European Photo Based Platform (parallelphoto.org) ja Transeurope (transeuropephoto.eu).

Kuvakulmassa juhlistetaan tänä vuonna 99 vuotta täyttävää valokuvaaja P.O. Janssonia. Hänet tunnetaan herkistä kuvistaan, joiden aiheet vaihtelevat Janssonien kuvataiteilijaperheen elämästä luontotutkielmiin ja abstrakteihin kokeiluihin. Valokuvissa mallina oli muun muassa sisar Tove Jansson.

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
12.6.2019
Loppuu:
1.9.2019
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G
Helsinki, 00180 Suomi
Kotisivu:
www.valokuvataiteenmuseo.fi