Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Koiran paras ystävä

4.12.2020 - 28.2.2021

Tapahtuma navigointi

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski. sarjasta I Love Dogs.

Näyttely tarjoaa moniulotteisen kuvan koiran ja ihmisen välisestä suhteesta. Se observoi valokuvia koirista ihmisen muotokuvina sekä ottaa kantaa aina muuttuvaan lemmikkikulttuuriin, mutta lisäksi se esittelee lemmikkieläimen rakastettuna ja tärkeänä osana perhettä.

Näyttelyn perustana toimii Victor Barsokevitschin (1863-1933) ikuistamat kuvat koirista kotona ja ateljeessa 1800-luvun vaihteessa. Valokuvista välittyy koiran ja ihmisen välille muodostunut arvostus sekä läheisyys lemmikin ollessa perheensä ympäröimänä. Kiinnostavan näkökulman vanhoihin valokuviin tuo koirarotujen muuntuminen, niiden oltua vuosisata sitten varsin erinäköisiä kuin tänä päivänä.

Maija Astikaisen One-dog policy -kuvasarjaan kuuluvat valokuvat tarkastelevat lemmikkikoirien inhimillistämistä sekä vallan eri muotoja. Kuvasarja lähestyy koirien kuvia ihmisen muotokuvien lähtökohdista luoden koirille ihmismäisen olemuksen ja persoonalliset piirteet kodin ympäristössä.

Nykyajan lemmikkikulttuuria ja eläimen suhdetta ihmiseen puntaroi Akseli Valmusen kuvasarja The Same New Pet. Kloonauslaboratorion työstä Etelä-Koreassa kertova kuvasarja nostaa esille tilanteen, jossa jalostus ei enää riitä täydellisen lemmikin luomiseen ja kloonaus ottaa haltuunsa.

Aki-Pekka Sinikosken  kuvasarja I Love Dogs tarkastelee Pup play ilmiötä. Koirana oleminen tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Jollekin kyse on seksuaalisuudesta, toiselle identiteetistä, vapaudesta tai leikistä. Pup play juontaa ilmiönä juurensa BDSM-alakulttuuriin, jossa koiruus alunperin nähtiin alistettavan nöyryyttävänä roolina.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
4.12.2020
Loppuu:
28.2.
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

VB-Valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14–16
Kuopio, 70100 Suomi
Kotisivu:
vb-valokuvakeskus.fi