Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Marilyn – Nainen roolien takana

8.6.2018 - 2.12.2018

Tapahtuma navigointi

Elämäkerrallinen näyttely vie Marilynin maailmaan, sen ulkokohtaiseen kauneuteen, menestykseen ja glamouriin, mutta myös kääntöpuoleen — tähden yksinäiseen sisäiseen maailmaan, joka oli täynnä vastoinkäymisiä. Se päästää kävijän hätkähdyttävän lähelle herkkää ja älykästä naista Marilyn-legendan takana.

Nokkela, luova ja määrätietoinen Marilyn rakensi uransa ja imagonsa tarkasti harkiten. Kamera rakasti Marilyniä, ja sensuellista elokuvatähdestä tuli nopeasti kaikkien ihailema kauneuden ruumiillistuma sekä muoti-ikoni, jonka tyyliä ihaillaan edelleen. Traagisesti nuorena kuolleen Marilynin sanonta “I don’t mind living in a man’s world, as long as I can be a woman in it” kertoo paljon Marilynin ajan maailmasta, mutta myös hänen pyrkimyksestään tulla hyväksytyksi tasaveroisena, naisena.

Esillä on noin 300 Marilynin henkilökohtaista esinettä — kuuluisia vaatteita, kenkiä, meikkejä, koruja, valokuvia ja elokuvakäsikirjoituksia.

Valokuvasuurennokset ja filmimateriaali täydentävät kuvaa vahvasta mutta haavoittuvasta elokuvatähdestä. Näyttely on esillä Vapriikissa yksinoikeudella Pohjoismaissa.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
8.6.2018
Loppuu:
2.12.2018
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Museokeskus Vapriikki
Alaverstaanraitti 5
Tampere, 33100
+ Google Map
Kotisivu:
vapriikki.fi