Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mater Semper (Certa) Est 

5.9.2020 - 28.9.2020

Tapahtuma navigointi

Bénédicte Vanderreydtin valokuvaa ja videota yhdistelevä installaatio linkittyy teemallisesti  hänen kahteen edelliseen teossarjaansa I Never Told Anyone ja Les Ulysses, joissa hän tutki naisen identiteetin rakentumisen eri tasoja murrosiästä aikuisuuteen.

Mater Semper (Certa) Est on roomalaisen lainsäädännön kiistaton periaate: äidin henkilöllisyys on aina varma, toisin kuin isän. Sen jälkeen, kun ensimmäinen koeputkihedelmöitetty lapsi syntyi vuonna 1978 ei Mater semper certa -periaatetta ole enää sovellettu.

Viimeisen 50 vuoden ajan tiede on levittäytynyt yhä laajemmin lisääntymisen alueelle. Vanderreydtin tarkoituksena ei ole asettaa vastakkain tieteen ja naiseuden myyttejä, vaan nostaa esiin eettisiä kysymyksiä inhimillisestä vastuusta ja siitä miten tieteelliset käytännöt toimivat ja hallitsevat lisääntymistä ja kohtua. Hän tutkii käytäntöjen rakentumista ja kieltä ja pyrkii osoittamaan, miten naiset menettävät yhteytensä luontoon. Elokuvassaan Bénédicte pohtii myös naisen kehoa: mitä se sisältää ja miten se hyödyntää sattumaa, yliluonnollisuutta ja magiaa.

Mater Semper (Certa) Est on Bénédicte Vanderreydtin Backlight’17 palkintonäyttely.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
5.9.2020
Loppuu:
28.9.2020
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Valokuvakeskus Nykyaika
Kauppakatu 14
Tampere, 33210 Suomi
Kotisivu:
www.valokuvakeskusnykyaika.fi