Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Minna Canthin aatteet

14.2.2017 - 4.3.2017

Ilmainen

Tapahtuma navigointi

Näyttelyn kuvat ovat Canthien naapurin, Victor Barsokevitschin, hänen vaimonsa Adelé Sallinin ja muiden valokuvaajien ottamia.

”Ei ne herrat välitä köyhistä enemmän kuin koirista ja tuskin niinkään paljon,” on Minna Canth kirjoittanut näytelmäänsä Köyhää kansaa. Minnan aatteet ja  sitaatit kaupunkikuvassa avaavat Canthista uusia tai ainakin unohtuneita puolia.

Minna Canth otti kantaa aikansa epäkohtiin sivaltavalla kynällä. Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen helmikuun näyttely  kertoo, mistä Minna puhui.  Eniten Minna Canthia harmitti yhteiskunnallinen epätasa-arvo. Siksipä hän olikin kiinnostunut sosialismista: ”Se (socialismi) on parasta mitä olen lukenut. Se on mainiota.” Samaan aihepiiriin kuului myös naiskysymys eli naisen miestä vähäisempi asema. Minna oli mukana perustamassa Kuopioon mm. yhteiskoulua, jotta tytötkin pääsisivät ylioppilaiksi ja akateemiselle koulutielle. Myös alkoholin kirot, löyhä moraali ja papisto puhuttivat Minnaa.

Kirjallisen uran ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi Minna Canth oli menestyvä kauppias, seitsemän lapsen äiti ja kirjallisten ja kulttuuristen piirien emäntänä. ”Kanttilan” ovet olivat avoinna kaikille, mutta osa kaupunkilaisista vieroksui pahamaineisena pidettyä taloa.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
14.2.2017
Loppuu:
4.3.2017
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus
Valtakatu 80
Lappeenranta, 53100 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
www.galleriapihatto.fi