Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sensitometrinen koe Polaroidilla

25.9.2020 - 6.1.2021

Tapahtuma navigointi

Kuva: Minna L. Henriksson.

Teoksessaan Minna L. Henriksson kysyy, voiko kamera olla rasistinen. Monet valokuvauslaitteet ja värifilmit on suunniteltu ensisijaisesti vaaleaihoisten ihmisten kuvaamiseen, ja Polaroid-kameroilla oli roolinsa Etelä-Afrikan apartheid-hallinnon rotupolitiikassa 1970-luvulla. Kun taiteilijalle tarjoutui mahdollisuus käyttää suurikokoista Polaroid-kameraa ja uutta filmiä, hän testasi niiden rajoitteita yhdessä tummaihoisen mallin kanssa.

Teknologian kehitykseen ja kaupallisiin sovelluksiin vaikuttavat aina keksijöiden, rahoittajien ja kuluttajien tiedostetut ja tiedostamattomat arvot ja asenteet. Valokuvateknologiassa tämä on erityisen selvää värikuvan historiassa. Tuotekehityksessä tavoitteena oli palvella ensisijaisesti länsimaisia yrityksiä ja valkoisia asiakkaita. Filmimateriaalin tuotannossa sekä kaupallisessa kuvanvalmistuksessa materiaalit optimoitiin tuottamaan mahdollisimman onnistuneita kuvia valkoihoisista ihmisistä. Tummaihoisen henkilön onnistunut kuvaaminen vaati vakioasetusten muuttamista.

Kaksiosainen teos koostuu väridiffuusiovedoksesta ja mustesuihkutulosteesta ja kuuluu Suomen valokuvataiteen museon kokoelmaan.

Kuvakulma.

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
25.9.2020
Loppuu:
6.1.
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G
Helsinki, 00180 Suomi
Kotisivu:
www.valokuvataiteenmuseo.fi