Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

The Second Shift

16.10.2020 - 22.11.2020

Tapahtuma navigointi

Kuva: Clare Gallagher.

Clare Gallagher alkoi tutkia ja kuvata kodin piiriä 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopussa, omien lasten ollessa pieniä, pahimman vauva- ja taaperoajan uupumuksen väistyttyä. Ensin syntyi teossarja Domestic Drift.

The Second Shift* tarkoittaa kotitöiden ja lastenhoidon huomaamatonta työtaakkaa. Se on fyysistä ja henkistä työtä, joka vaatii vaivannäköä, taitoa ja aikaa. Siitä ei kuitenkaan makseta palkkaa eikä anneta tunnustusta. Se myös jakautuu epätasa-arvoisesti eikä useinkaan saa minkäänlaista huomiota.

Suurin osa työssäkäyvistä naisista tekee päivittäin kaksi työvuoroa, joista toinen ajoittuu vapaa-ajalle. Tämä myös viittaa hierarkiaan; siihen, että toisten aika on tärkeämpää kuin toisten. Arkeen ja merkityksettömyyteen verhottu toinen vuoro ei juurikaan esiinny koti- ja perhevalokuvissa. Gallagherin valokuvateos nostaa esiin tämän näkymättömän työn moninaisuuden ja arvon. Se on kutsu vastarintaan niitä patriarkaalisia ja esteettisiä järjestelmiä vastaan, jotka sivuuttavat sen.

Projekti-tila

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
16.10.2020
Loppuu:
22.11.2020
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G
Helsinki, 00180 Suomi
Kotisivu:
www.valokuvataiteenmuseo.fi