Tarkat kännykkäkuvat kuin ammattilaisilla

Kirjoittanut 10.10.2016

DJI Osmo Mobile -käsivakain on älypuhelimille tarkoitettu kolmiakselinen gimbaali. Se hyödyntää kuvauskoptereissaan käytössä olevaa gimbaalia, joka tasapainottaa kuvaamista.

SmoothTrack-teknologian ansiosta kuva säilyy tarkkana ja terävänä liikkeessäkin. Jopa nopeat kamera-ajot onnistuvat helposti.

Osmo Mobilella voi toteuttaa mm. nopeutettuja timelapse-videoita.

ActiveTrack-teknologian ansiosta kamera osaa kääntää itsensä käyttäjän suuntaan ja seurata tapahtumia itsenäisesti. Samalla gimbaali huolehtii kameran tasapainottamisesta ja ehkäisee liikkumisesta aiheutuvaa tärinää. Lopputuloksena syntyvä videokuva on ammattimaisen tasaista ja laadukasta.

Osmo Mobile auttaa myös panoraamakuvien ottamisessa. Se kykenee yhdistämään yhdeksän erillistä kuvaa yhdeksi saumattomaksi kuvakokonaisuudeksi.

Toimintopainikkeet, joilla hallitaan älypuhelimen kameraa, löytyvät käsivakaimen varresta. DJI GO -sovelluksen monet toiminnot ovat käytettävissä pelkällä näytönpainalluksella. Tarvittaessa gimbaalin voi määrittää kääntymään vain tiettyihin suuntiin, jolloin voi tarkemmin rajata kameran toimivuutta erikoisissa kuvaustilanteissa.

Osmo Mobile toimii langattomasti Bluetooth-yhteydellä. Sen akku kestää yhtäjaksoisesti jopa neljä ja puoli tuntia. Latausliitännän kautta onnistuvat myös laitteen ohjelmistopäivitykset.

DJI Osmo Mobile on yhteensopiva useimpien nykyisten älypuhelinmallien kanssa. Älypuhelinteline sopii käytettäväksi leveydeltään 2,31″ / 58,674 mm – 3,34″ / 84,836 mm älypuhelinten kanssa. Tuettuja käyttöjärjestelmiä ovat iOS ja Android.

DJI Osmo Mobile -käsivakain on saatavilla 349 euron suositushintaan.