Tarkka kuvausmonitori Feelworldiltä

Kirjoittanut 18.7.2020

Feelworld LUT7 tarjoaa kuvaajille ison kameraan kiinnitetyn näytön edut ilman, että kamera tuntuisi kömpelöltä. Näyttö voidaan kytkeä lähes mihin tahansa kameraan.

Näytössä on iso ja korkearesoluutioinen, seitsemäntuumainen päivänvalossa näkyvä lcd-kosketusnäyttö, videoliitännät pohjassa, sd-muistikorttipaikka ja takaseinässä paikat kahdelle NP-F-akulle. Kehyksen pohjassa ja molemmissa sivuissa on standardi ¼ tuuman jalustakierre kamerajärjestelmiin kiinnitystä varten. Rinnakkaismalli LUT7S:ssä on ammattikäyttöön sopivat sdi-videoliitännät.

Maksimiresoluutioltaan 1920 × 1200 pikselin paneelissa on heijastuksenestokäsitelty lasi. Näytön led-taustavalo pystyy jopa 2200 cd/m2:n kirkkauteen ja paneelin kontrastisuhde on jopa 1200:1. Näytön väriala on videotyöhön sopiva sRGB/Rec.709.

Näytön kirkkaus ja kontrasti mahdollistavat sen käyttämisen kirkkaassa päivänvalossa ilman häikäisysuojaa, jolloin 160 asteen katselukulmasta saa kaiken hyödyn irti.

Kosketusnäytön avulla mittanäyttöjen ja erilaisten avustimien käyttö on helppoa. Näyttöön voi myös ladata tarvittavat värinkorjaustaulukot (3D LUT) esimerkiksi logaritmisella väriprofiililla kuvaavia kameroita varten, jolloin kuvan arviointi on helpompaa.

Focus Nordicin maahantuoma Feelworld LUT7 maksaa noin 350 euroa ja LUT7S noin 470 euroa.