Uudet versiot Photoshop ja Premiere Elementsistä

Kirjoittanut 23.10.2019

Adobe on julkistanut uudet versiot suosituista Photoshop Elements– ja Premiere Elements -ohjelmistoistaan, jotka on suunniteltu valokuvien ja videoiden editointiin. Uusimmissa versioissa on paljon uusia ja parannettuja ominaisuuksia, kuten:

Photoshop Elements 2020:

  • Automatisoidut Auto Creations -toiminnot suoraan aloitusnäytölle. Uusia kuvanmuokkaustehosteita ovat muun muassa Black & White Selection, Pattern Brush, Painterly ja Depth of Field.
  • Kuvien automaattinen värittäminen. Lisää värit mustavalkokuvaan tai kirkasta vanhan värivalokuvan värit Adobe Sensei -tekoälyn avulla.
  • Yhden klikkauksen valinta. Valitse kuvan aihe automaattisesti yhdellä klikkauksella ja lisää sitten kuvaan tehosteita tai leikkaa valinta ja liitä se toiseen kuvaan.
  • Ihon automaattinen tasoitus. Valokuvattujen kasvojen ihon pienet virheet saa helposti häivytettyä Sensei-tekoälyä hyödyntävällä ihontasoitustoiminnolla.
  • Ohjatut muokkaukset. Yksityiskohtaiset ohjeet opastavat muun muassa poistamaan valokuvista elementtejä ja lisäämään kuviin luovaa säihkettä.

Premiere Elements 2020:

  • Rakeisten videoiden parannus. Videokuvaa saa nyt tarkennettua helposti vetämällä ja pudottamalla Reduce Noise -tehosteen tiedostoon.
  • Automaattiset Smart Tags -tunnisteet. Muun muassa auringonlaskut, syntymäpäivät, koirat, kissat ja kasvot tunnistetaan videoissa automaattisesti, kun ne tuodaan ohjelmaan, ja lajitellaan tämän mukaan, jotta niihin on helpompi lisätä tunnisteita ja suorittaa hakuja myöhemmin.
  • Ohjatut muokkaukset. Yksityiskohtaiset ohjeet opastavat muun muassa luomaan dynaamisia aikaviivevideoita, animoimaan taivaan valokuvissa ja muuntamaan videoklipin vaakasuuntaisesta pystysuuntaiseksi (tai toisin päin) siten, että videoon ei jää mustia reunapalkkeja.

Kumpikin ohjelma maksaa yksinään noin 95 euroa täysversiona ja päivityksenä noin 75 euroa. Molemmat ohjelmat sisältävä yhdistelmäpaketti maksaa noin 135 euroa täysversiona ja päivityksenä noin 110 euroa.