Uusi versio Tamronin 15–30-millisestä

Kirjoittanut 8.10.2018

Uusi sukupolvi Tamronin 15–30 mm f/2,8 kinokoon kameroiden kanssa yhteensopivista laajakulmazoomobjektiiveista on saapunut, parannellulla automaattitarkennuksella (AF) ja kuvanvakaimella varustettuna.

Kuten muut Tamronin G2-sarjan objektiivit, uusi 15–30 mm f/2,8 on varustettu kahdella mikroprosessoriytimellä jotka tekevät automaattitarkennuksesta nopeamman ja parantavat sisäänrakennettua VC (Vibration Reduction) -kuvanvakainjärjestelmää.

Parannetun kuvanvakaajan ansiosta kuva pysyy vakaana jopa 4,5 valotusarvoa pidemmillä suljinajoilla. Ultraäänitarkennusmoottori (USD, Ultrasonic Silent Drive) on nopea ja lähes äänetön. Toisena hyödyllisenä ominaisuutena on objektiivin lyhyt minimitarkennusetäisyys, vain 28 cm koko polttovälialueella.

Tamron SP 15–30 mm f/2,8 Di VC USD G2 on ammattikäyttöön suunniteltu objektiivi kestävällä ja sääsuojatulla linssirungolla. Etulinssin ulkopinnan fluoriittipinnoite on myös päivitetty uudempaan malliin, joka on entistä kestävämpi ja hylkii entistä paremmin likaa, öljyjä, sormenjälkiä ja naarmuja. Se myös helpottaa linssin puhdistamista.

Objektiivi on myös pinnoitettu aivan uudella materiaalilla, AX (Anti-reflection eXpand) -pinnoitteella, joka on kehitetty minimoimaan erityisesti sirotevalon vaikutusta.

Tamron SP 15–30 mm f/2,8 Di VC USD G2 soveltuu hyvin maisemakuvaukseen, matka- ja arkkitehtuurikuvaukseen tai mihin tahansa laajakulmaoptiikkaa tarvitsevaan kuvaukseen.

Uusi G2-objektiivi on yhteensopiva Tamron Tap-In Console -lisävarusteen kanssa. Sen avulla linssi voidaan kytkeä tietokoneeseen tavallisen usb-kaapelin avulla. Tamronin oman ohjelmiston kanssa käyttäjä voi hienosäätää automaattitarkennuksen toimintaa ja asentaa tulevia firmware-päivityksiä ilman kallista käyntiä huoltoliikkeessä.

Lisäbonuksena Tamron on myös lisännyt Canon-versioon takasuotimen pidikkeen gelatiinisuotimille.

Focus Nordicin maahantuoma Tamron 15–30 mm f/2,8 Di VC USD G2 Nikon-kiinnityksellä on jo myynnissä, ja Canon-versio tulee saataville lokakuun aikana. Objektiivi maksaa 1 449 euroa.