Valovoimainen 35-millinen Tamronilta

Kirjoittanut 30.7.2019

Tamronin SP-sarja saa täydennyksekseen valovoimaisen Tamron SP 35 mm f/1,4 Di USD -objektiivin.

Valovoimaiset objektiivit mahdollistavat kuvaamisen vallitsevassa valossa ja lyhyen syväterävyyden ansiosta niillä on helppo erottaa kohde taustastaan. Objektiivi sopii reportaaseihin, katukuvaamiseen, potretteihin sekä häiden ja urheilun kuvaamiseen valovoimansa, optisen suorituskykynsä ja nopean automaattitarkennuksensa ansiosta.

Tamron SP 35 mm f/1,4 Di VC USD on varustettu kumitiivisteillä, jotka estävät veden ja kosteuden pääsyn objektiivin sisälle. Objektiivin etuelementti on päällystetty fluoriittipinnoitteella, joka hylkii vettä ja rasvaa ja tekee siitä helposti puhdistettavan.

Automaattitarkennus perustuu äänettömään USD-moottoriin (Ultrasonic Silent Drive). Suuren valovoiman vuoksi Tamron on ottanut käyttöön uuden tarkennusmekanismin, jonka ansiosta raskaita lasielementtejä saadaan liikutettua nopeasti ja tarkasti. USD-moottorin ansiosta tarkennusta voidaan myös säätää manuaalisesti vaihtamatta erikseen tarkennustilaa käsitarkennukselle.

Objektiivin optinen rakenne koostuu 14 elementistä kymmenessä ryhmässä. Näistä kolme on asfäärisiä linssielementtejä, jotka vähentävät pallopoikkeamaa ja hajataittoa. Neljä LD-lasista (Low Dispersion) tehtyä elementtiä vähentävät kromaattista aberraatiota. Yhdeksänlehtinen himmennin on suunniteltu tuottamaan erittäin pehmeää ja kaunista taustaepäterävyyttä.

Vaikka Tamron SP 35 mm f/1,4 Di VC USD on suunniteltu täyden kennon kameroille, toimii se myös valovoimaisena normaaliobjektiivina aps-c-kennon kameroissa. Sitä voidaan käyttää myös uusimmissa Canonin ja Nikonin peilittömissä kameroissa yhdessä valmistajien adaptereiden kanssa (Canon EF-, EOS R- ja Nikon FTZ -adapterit). Valotustilat, aukon säätö, sekä automaattitarkennus toimivat normaalisti.

Lisävarusteena saatavan Tamron Tap-in Console -telakan avulla objektiivin varusohjelmisto voidaan tarvittaessa päivittää ja sillä voidaan myös säätää objektiivin asetuksia, kuten automaattitarkennusta.

Focus Nordicin maahantuoma objektiivi on jo saatavissa Nikon-kiinnityksellä ja Canon-kiinnityksellä toimitukset alkavat heinäkuun aikana. Objektiivin suositushinta on noin 1 100 euroa.