Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Maalaustaiteen historioita (I)

5.8.2020 - 28.8.2020

Tapahtuma navigointi

Kuva: Seija Ulkuniemi: Maalaustaiteen historioita.

Seija Ulkuniemen näyttely osana Oulunsalo Soin ohjelmistoa. Oulunsalo Soin vuoden kuvataiteilijan näyttely toteutetaan yhteistyössä Oulun Kulttuuritapahtumayhdistys ry:n ja Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa. Näyttelyn teokset koristavat myös festivaalin visuaalista ilmettä.

Seija Ulkuniemi kuvailee Kuubassa kuvaamaansa näyttelyä näin:

”Kuubassa moni rakennus kertoo värien kautta tarinoita sen menneisyydestä. Kun seinäpinta vaurioituu, se paikataan – ja laastikerros maalataan, mikäli väriä on saatavilla. Nämä erilaiset väri- ja pintakerrostumat muuttuvat ajan myötä.

Toisinaan pienelläkin alueella on näkyvillä useiden ajanjaksojen jättämiä jälkiä. Kuvasin näitä ”minimaalauksia” yhdessä Kuuban vanhimmista kaupungeista, Camagüeyssa. Rajasin seinämistä alueita, jotka silmissäni näyttivät abstrakteilta maalauksilta, mutta jotka samalla välittävät tulkinnanvaraisia historioita.

Tämä näyttelykokonaisuus on historiasarjan ensimmäinen osa. Haluan kuvillani kunnioittaa niitä meille katujen kulkijoille tavallisesti nimettömiksi jääviä ammattilaisia: talomaalareita.”

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
5.8.2020
Loppuu:
28.8.2020
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Oulunsalon kirjasto
Karhuojantie 2
Oulu, 90460 Suomi
Puhelin:
050 3887002