Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Red is the Colour of Your Life

3.5.2019 - 26.5.2019

Tapahtuma navigointi

Kuva: Maria Rosenlöf. Red is the Colour of Your Life.

Maria Rosenlöf tarkastelee peri-inhimillistä tapaa ummistaa silmänsä tosiasioilta. Ero näkyvän ja näkymättömän välillä on usein epäselvä ja valinta on harvoin helppo – mikä on kaunista ja hyödyllistä luonnossa voi olla myös vaarallista.

Ahvenanmaan kallioperä koostuu miltei kokonaan punaisesta rapakivigraniitista . Mineraalia käytetään rakennusmateriaalina teissä, vanhoissa kirkoissa ja perustana uudisrakennuksille. Yhdessä ympäröivän meren kanssa tasaiseksi muotoutuneet rantakalliot luovat positiivisen identiteetin saaristolaisille ja houkuttelevat turisteja. Rapakivi on kuitenkin magmaattinen mineraali, joka sisältää paljon uraniumia. Uranium hajoaa hajuttomaksi ja värittömäksi keuhkosyöpää aiheuttavaksi kaasuksi, radoniksi, joka voi tunkeutua koteihin. Geologisista, rakennusteknisistä ja ilmastollisista syistä sisäilman radonpitoisuus on Suomessa korkeampi kuin useimmissa muissa maissa.

Hippolyte Studion näyttelyssä nähdään valokuvia Ahvenanmaan kallioperästä ja Rosenlöfin perheenjäsenten selkämuotokuvia. Kuvien välinen suhde luo kompleksisen ja runollisen yhteyden – tallenteet rosoisista räjäytetyistä kiviseinistä ja sorakasoista rinnastetaan herkkiin muotokuviin perheestä ja ystävistä.

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
3.5.2019
Loppuu:
26.5.2019
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10, sisäpiha
Helsinki, 00120 Suomi
Kotisivu:
www.hippolyte.fi