Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

Kerro tapahtumasta palaute@kamera-lehti.fi

« Kaikki tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

The major exhibition

12.10.2018 - 24.2.2019

Tapahtuma navigointi

Kuva: Gilbert & George. Partajuoksu.

Brittiläisen taiteilijaparin Gilbert & Georgen näyttelyn teoksista suurin osa nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Tennispalatsin kaarihallit täyttävä näyttely koostuu yli 50 suurikokoisesta teoksesta vuosilta 1991–2016.

Gilbert & Georgen taide ilmentää heidän tunteitaan ja ajatuksiaan. Sen on tarkoitus haastaa, provosoida, kyseenalaistaa, hajottaa, innoittaa ja jopa järkyttää yleisöä. He haluavat saada katsojan esittämään olennaisia kysymyksiä ja pohtimaan omaa elämäänsä ja kokemuksiaan, myös taidetta. Vaikka taiteilijoiden kysymyksiin ei vastauksia välttämättä löydykään, he rohkaisevat katsojia tarkastelemaan taiteen katsomista kokemuksena. Heidän taiteensa syvintä ydintä on anarkistinen huumori, joka tempaa katsojan mukaansa käyttämällä vastakkainasetteluja, asioiden kääntämistä päälaelleen, paradokseja tai silkkaa absurdismia.

Gilbert & George eivät vain tee taidetta vaan ovat itse taiteensa keskeinen aihe ja ruumiillistuma. He kokevat olevansa yhdessä yksi taiteilija, joka katselee, kokee ja ylistää elämää oman, ainutlaatuisen näkemyksensä kautta.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
12.10.2018
Loppuu:
24.2.2019
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen Rautatiekatu 8
Helsinki, 00100 Suomi
Kotisivu:
www.hamhelsinki.fi