EISA Maestro 2024 -kilpailu

Kirjoittanut 16.2.2024

Teema: Urheilu ja pelit

(Sports and Games)

Lähetä 5-8 kuvan kokonaisuus teemalla ‘Urheilu ja pelit/kisat’. Aihesi voi sisältää ammatti- ja amatööriurheilua sekä pelejä. Kuvien tulee olla digitaalisessa muodossa. Valokuvien tulee olla otettuja 1.5.2023–30.4.2024 välisenä aikana (EXIF-tiedot tarkistetaan todisteena).
Vanhemmat portfoliot ja tekoälyn luomat kuvat eivät ole sallittuja.

Kansallinen alkukilpailu

Kuvien on oltava perillä 1.5.2024 mennessä. Lähetä kuvasi osoitteeseen eisa@kamera-lehti.fi

Kamera-lehden raati valitsee kolme parasta kokonaisuutta. Alkukilpailun tulokset julkistetaan kesän 2024 Kamera-lehdessä.

Kaikkien maiden kansallisen osakilpailun voittaneet kokoelmat julkaistaan ja ne osallistuvat EISA:n Facebook-sivulla yleisöäänestykseen kesäkuun lopulla. EISA Public’s Choice -yleisöäänestyksen voittaja saa palkinnoksi 1 000 €. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kansainvälinen loppukilpailu

Kunkin maan paras kuvakokoelma osallistuu loppukilpailuun, jonka voittaja valitaan EISA:n yleiskokouksessa kesäkuussa 2024. Raadin muodostavat 16 EISA:n valokuvajäsenlehden päätoimittajat.

1. palkinto: 1 500 € ja EISA Photo Maestro -pokaali.
2. palkinto: 1 000 € ja EISA Photo Maestro -pokaali.
3. palkinto: 750 € ja EISA Photo Maestro -pokaali.

Tulokset julkistetaan joko syyskuussa EISA-gaalassa tai vallitsevan tilanteen vaatiessa 15.8.2024 EISA Awards -palkittujen tuotteiden julkistuksen yhteydessä EISA:n verkkosivuilla. Olosuhteiden salliessa voittajat kutsutaan EISA Awards -gaalaan syyskuussa 2024. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kaikkien kolmen loppukilpailuvoittajan kokonaisuudet julkaistaan 16 EISA-valokuvalehdessä tai -verkkosivustolla syys-lokakuussa.

Kuvien muoto

  • Lähetä karsintaan jpeg-kuvia, joiden lyhyen sivun pituus on vähintään 2000 pikseliä. Tiedostot nimetään siten, että tiedostonimestä voi yksilöidä kuvaajan ja teoksen (esim. keijo_kuvaaja_urheilu.jpg, jos kuvaajan nimi on Keijo Kuvaaja ja teoksen nimi Urheilu).
  • Voit osallistua kilpailuun yhdellä kokonaisuudella.
  • Liitä kuvalähetykseen nimesi, katuosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.
  • Kansalliseen alkukilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen kansalaiset. Kansallisen valintaraadin nimeää paikallinen EISA-lehti. Kansainvälisen loppukilpailun raadin muodostavat 16 EISA-kuvauslehden päätoimittajat.
  • Kaikissa kansallisissa alkukilpailuissa sekä kansainvälisessä loppukilpailussa valitaan 1., 2. ja 3. sijojen kuvakokoelmat.
  • Osallistua voi vain omilla töillä. Osallistujalla on oltava täydet oikeudet kilpailuun lähetettämiinsä kuviin. Kilpailun järjestäjällä tai yksittäisillä EISA-jäsenlehdillä ei ole tekijänoikeudellista tai muuta vastuuta julkaistuista kuvista.

Tulosten julkaisu

Kilpailun järjestää EISA. Järjestäjällä ja yksittäisillä EISA-jäsenlehdillä on oikeus julkaista kilpailuun osallistuneita kuvia ilman eri korvausta kilpailuun liittyvissä julkaisuissa ja julkistuksissa. Kilpailun tuloksista ei voi valittaa.

Kansallisen alkukilpailun tulokset julkaistaan Kamera-lehden kesän numerossa. Kansainvälisen loppukilpailun tulokset julkaistaan syys-lokakuun numerossa.