LÄHI – Arkkitehtuurivalokuvaus SU 3.11. klo 10–18

Osta

  • Työpaja sisältää teoriaa, käytännön harjoituksia ja loppukeskustelun osallistujien päivän aikana kuvaamista kuvasarjoista.

Hinta: 90,00 €

13 jäljellä

Ajankohta: SU 3.11.2024 klo 10-18.

PaikkaKameraseura ry, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, B-porras, 4. krs, Helsinki, sekä kuvausretki.

Hinta: 90 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 77 euroa, alle 25-vuotiaat nuoret 45 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 14 osallistujaa.

KURSSIN SISÄLTÖ

Luento-osuus 1,5h: Kuinka rakennettua ympäristöä valokuvataan? Esittelen omien töideni kautta arkkitehtuurivalokuvauksen teoriaa, käytännöllisiä näkökulmia sekä tekniikoita.

Tehtävänanto 0,5h: Kurssilaiset saavat muutaman kurssipäivän aikana suoritettavan kuvaustehtävän.

Kuvaustyö 2-3h: Kurssilaiset kuvaavat sovittua/valitsemaansa kohdetta tai aihetta lähiympäristössä. Autan ja opastan tarvittaessa.

Kuvien järjestely esityskuntoon 1h: Kurssilaiset valitsevat esiteltävät kuvat ja siirtävät ne muistitikulle. Halutessaan kuvia voi käsitellä ajan puitteessa, jolloin mukana on oltava oma tietokone.

Kuvakatselmus ja keskustelu 1-2h: Kurssilaiset esittelevät päivän kuvauksista koostamansa kuvasarjan. Keskustelemme yhdessä jokaisen kurssilaisen kuvista.

Mukana olisi hyvä olla: kamera, oma tietokone ja kuvien siirtomahdollisuus siihen, muistitikku. Myös jalusta on hyödyllinen, muttei pakollinen.

OPETTAJA

Tuomas Uusheimo

Tuomas Uusheimo on helsinkiläinen arkkitehtuurivalokuvaaja, joka on 15 vuoden ajan valokuvannut suomalaista nykyarkkitehtuuria, historiallista rakentamista sekä useita rakennettuun ympäristöön liittyviä taideprojekteja. Uusheimon asiakaskunta koostuu yli sadasta suomalaisesta arkkitehtitoimistosta sekä muista rakennusalan toimijoista, ja hänen valokuviaan on ollut esillä sadoissa kirjoissa, lehdissä, blogeissa, online-medioissa sekä arkkitehtuurinäyttelyissä ja biennaaleissa.

YLEISTÄ

Erillistä kutsukirjettä ei lähetetä, vaan löydät tästä tarvitsemasi tiedot kurssista.

Kurssin aikana pidetään kahvitaukoja ja yksi pidempi tauko, jolloin on mahdollisuus ruokailla lähiravintoloissa tai syödä omia eväitä. Kurssilaisten käytettävissä on jääkaappi ja mikroaaltouuni.

Kameraseura ei vakuuta kursseille osallistujia, joten osallistujilla on haluttaessa oltava oma vakuutus.

Katso tilaus- ja peruutusehdot.

Tervetuloa!