Automaattitarkenteiset Samyang-objektiivit

Kirjoittanut 9.5.2016

Samyang julkaisee kaksi uutta täyden kennon objektiivia Sony FE-kiinnitykselle: 14 mm f/2,8 ja 50 mm f/1,4. Molemmat ovat automaattitarkenteisia. Muotoilu noudattaa uskollisesti Sonyn omien sarjaan suunniteltujen objektiivien designia.

– Todella mielenkiintoisia uutuuksia. Uskon, että ne tulevat lopullisesti muuttamaan käsityksen Samyangista!, sanoo Teemu Salminen Samyangia maahantuovalta Focus Nordicilta.

Sonyalpha rumors -sivuston mukaan AF 14 mm f/2,8 FE:ssä on 14 elementtiä 10 ryhmässä ja AF 50 mm f/1,4 FE koostuu 9-8 linssiryhmästä.

Objektiivit esiteltiin 4.-8. toukokuuta Photo & Imaging Show 2016 -messuilla Soulissa Etelä-Koreassa. Toimituksien odotetaan alkavan heinäkuun lopulla.

Samyang on eteläkorealainen optisen alan valmistaja, joka on perustettu vuonna 1972. Perinteisesti se on valmistanut objektiiveja tv-tuotantoon ja valvontakäyttöön. Viime vuosina se on laajentanut tuotevalikoimaansa myös valokuvauspuolelle valmistamalla objektiiveja digitaalisiin järjestelmäkameroihin eri kiinnityksillä.