BenQ:lle Pantone Validated -sertifiointi

Kirjoittanut 29.7.2019

BenQ:n PD- ja SW-mallistot hyväksyttiin kansainväliseen värinhallintajärjestelmään

BenQ:n suunnittelijoille tarkoitettu PD-mallisto ja kuvankäsittelijöille tarkoitettu SW-mallisto ovat maailman ensimmäiset näytöt, joille on myönnetty Pantone Validated -hyväksyntä. Se takaa, että näytöt toimivat ammattilaisille ja kaupalliseen käyttöön tarkoitettujen Pantone-värinhallintajärjestelmää käyttävien graafisten tulostuslaitteiden kanssa.

Perusteellisen testauksen myötä Pantone-väriasiantuntijat ovat hyväksyneet ne osaksi Pantone Matching System -järjestelmää.

Pantone Matching System on yleismaailmallinen värijärjestelmä, jota käyttävät lähes kaikki valmistajat aloilla, joilla vaaditaan tarkkaa värien toistoa. Pantone-värikarttojen avulla on mahdollista valita ja sovittaa haluttuja värejä ja sävyjä riippumatta siitä, mitä laitteita ja materiaaleja käytetään niiden tuottamiseen.

Vuonna 2019 perustettu Pantone Validated -hyväksyntä toimii värinhallintajärjestelmien ja niihin liittyvien laitteiden laatumerkkinä. Sillä varustetut ohjelmistot ja laitteet kykenevät toistamaan Pantone Matching Systemin väriavaruuden täsmällisesti sellaisenaan. Tämä takaa, että lopullisen painotyön tai tuotteiden värit vastaavat suunniteltuja.