Canon 1300D:lla harrastuksen alkuun

Kirjoittanut 24.3.2016

Uudella Canon EOS 1300D -kameralla pääsee hyvin valokuvausharrastuksen alkuun.

Järjestelmäkameran käytön opettelu saattaa tuntua ensikertalaiselle monimutkaiselta. EOS 1300D:n älykäs automatiikka valitsee sopivat asetukset tarvittaessa automaattisesti, mutta valintakiekkoa kääntämällä kuvausohjelma on helppo valita itsekin kohteen mukaan. Nopea automaattitarkennus varmistaa liikkuvien kohteiden kuvaamisen jopa kolmen ruudun sekuntinopeudella. Luovaan kuvaukseen löytyy erilaisia suotimia, kuten lelukamera- ja kalansilmäsuotimet.

ISO-herkkyys on säädettävissä alueella 100–6 400 ja laajennettavissa arvoon ISO 12 800, mikä mahdollistaa kuvaamisen myös päivänvalon hiipuessa.

EOS 1300D -kamerassa on NFC-wifi. Kamerassa on Canonin DIGIC 4+ -prosessori ja APS-C-kokoinen 18 megapikselin kenno. Käyttämällä kapeaa terävyysaluetta ihmiset ja esineet on helppo saada erottumaan pehmennettyä taustaa vasten.

Videokuvaus tapahtuu Full HD -laadulla. Samat käsisäädöt ovat käytettävissä sekä video- että still-kuvauksessa. Videokollaasilla voi myös tallentaa sarja lyhyitä leikkeitä, jotka voi automaattisesti yhdistää päivän yhteenvetoa esittäväksi videoksi.

Wifi-yhteyden avulla kuvat ovat siirrettävissä suoraan kamerasta pilvipalveluun, esimerkiksi Canonin irista-palveluun. Niistä voi myös luoda helposti jaettavia verkkogallerioita. EOS 1300D on mahdollista liittää myös Canon Connect Station CS100 -asemaan kuvien helppoa tallennusta ja jakamista varten.

EOS 1300D tulee myyntiin huhtikuussa. Kamerarungon suositushinta on 389 euroa, EF-S 18–55 mm 3.5-5.6 IS -objektiivin kanssa 509 euroa.