Canonilta kamera sisällöntuottajille

Kirjoittanut 27.3.2023

Canon EOS R50 on mainio APS-C-kokoinen vaihtoehto sisällöntuottajille, jotka haluavat siirtyä mobiilikuvaamisesta eteenpäin. Uusi kamera kuvaa 4K-laatuista videota hyvällä äänenlaadulla ja ottaa tarkkoja kuvia. Kameran helppokäyttöinen käyttöliittymä, selkeä ja ergonominen muotoilu sekä uudet automaattitilat varmistavat, että otokset ovat aina ammattilaistasoisia.

EOS R50 on kevytrakenteinen ja käteen sopiva, joten se on helppo ottaa mukaan mihin vain. Kääntyvän kosketusnäytön ansiosta kuvia voidaan ottaa mistä kulmasta tahansa – yläperspektiivistä, alaperspektiivistä tai kamera käännettynä itseä kohti vloggausta tai selfieitä varten.

Creative Assist -aputoiminto tarjoaa käyttäjälle automaattisesti sopivia asetuksia eri tilanteisiin, kun taas luova haarukointi antaa useita eri sommitteluvaihtoehtoja jokaiseen kuvaan. Tämän ansiosta EOS R50 sopii käyttäjille, jotka ovat vasta tutustumassa peilittömiin kameroihin ja jotka haluavat kartuttaa taitojaan omaan tahtiinsa.

24,2-megapikselinen APS-C-kenno mahdollistaa terävyysalueen tehokkaan hallinnan, tarkat valokuvat sekä 6K-tarkkuudesta ylinäytteistetyn 4K/30p UHD -videon kuvaamisen. Kameran tarkennuksen haarukointi (focus stacking) takaa, että läheltäkin kuvattavat kohteet tallentuvat tarkasti. Laite myös vähentää automaattisesti kuvien kohinaa ja hallitsee kirkkaimpien kohtien voimakkuutta yökuvaustilassa sekä syventää kontrastia, kun dynaaminen alue on laaja.

EOS R50:n monitoimisen varusteluistin ansiosta vloggarit voivat yhdistää siihen helposti erilaisia oheislaitteita, kuten ulkoisen mikrofonin, joka vähentää taustamelun kuulumista. Varusteluistiin kiinnittyvät lisävarusteet saavat virtansa kamerasta.

Canon EOS R50 maksaa noin 880 euroa (runko), 1 010 euroa (runko + RF-S 18–45MM F4.5–6.3 IS STM) tai 1 220 euroa (runko + RF-S 18–45MM F4.5–6.3 IS STM + RF-S 55–210mm F5–7.1 IS STM).