Canonilta uusi supertele RF-sarjaan

Kirjoittanut 28.4.2021

Canon on esitellyt uuden RF-sarjan superteleobjektiivin.

Canon RF 400 mm F2,8L IS USM täydentää EOS R -kamerajärjestelmälle kehitettyä, optisilta ominaisuuksiltaan korkealaatuista RF-objektiivien mallistoa. Tämä luonto- ja urheiluvalokuvaajille ihanteellisesti soveltuva superteleobjektiivi on ensimmäisiä double power drive -toiminnolla varustettuja RF-sarjan objektiiveja. Tämä ominaisuus mahdollistaa aiempaa nopeamman tarkennuksen jopa kuvausnopeudella 30 kuvaa sekunnissa.

Canon RF 400 mm F2,8L IS USM perustuu superteleobjektiiviin EF 400 mm f/2,8L IS III USM. Samalla se hyödyntää kaikkia EOS R -kamerajärjestelmän ja RF-kiinnityksen tarjoamia etuja. Yhdessä Canon EOS R -kamerajärjestelmän (sekä 1,4- ja 2-kertaisten RF-telejatkeiden) kanssa objektiivi tarjoaa kuvaajille pitkän polttovälin, erinomaisen optisen suorituskyvyn, nopean tarkennuksen sekä entistä kevyemmän ja vakaamman rakenteen.

Uudessa superteleobjektiivissa on lisäksi videoiden 1/8 askeleen aukon säätö ja parannettu optinen 5,5 askeleen kuvanvakautusominaisuus. Molemmissa objektiiveissa on myös kolme käsitarkennusnopeutta tarkempaa hallintaa varten. Käsitarkennus on aina käytettävissä, jolloin säätöjä voidaan tehdä vaihtamatta tilaa. Kuvaajat voivat myös tallentaa kaksi käyttöä nopeuttavaa tarkennuksen esiasetusta.

Tarkennusrengasta voidaan käyttää myös säätörenkaana joidenkin EOS R -sarjan runkojen kanssa.

Fluoriitti- ja Super UD -elementtien sekä ASC- ja Super Spectra -pinnoitteiden ansiosta Canon RF 400 mm F2,8L IS USM -objektiivi tekee kuvista tarkkoja jopa suurimmalla aukolla (f/2,8).

Canon RF 400 mm F2,8L IS USM tulee myyntiin elokuussa 2021 ja maksaa noin 14 200 euroa.