DJI:lta edullinen minikopteri

Kirjoittanut 21.1.2023

Viime keväänä julkistetun DJI Mini 3 Pro -kopterin edullisempi DJI Mini 3 -perusmalli pitää sisällään lähes kaikki Pro-mallin tärkeimmät ominaisuudet. Siitä on karsittu vain törmäyksenesto- ja väistöominaisuudet sekä lyhennetty kopterin ja ohjaimen välistä kantamaa kahdeksasta kilometristä kuuteen kilometriin. Uutuuskopterin lentoaikaa on onnistuttu jopa hieman pidentämään Pro-malliin verrattuna.

Kokoon taitettuna DJI Mini 3 on pituudeltaan, leveydeltään ja painoltaan vain iPhone 14 Pro Max -älypuhelimen luokkaa. Näin sen voi ottaa kätevästi mukaan kaikkialle ja lähettää ilmaan vaikkapa omalta kämmeneltään. Pienestä koostaan huolimatta se kestää voimakkaitakin tuulia (10,7 m/s) ja yhdellä vakioakulla minikopteri voi lentää peräti 38 minuuttia kerrallaan.

DJI Mini 3 yhdistää 4K-videokameran ja 12 megapikselin valokuvakameran toisiinsa, ja mahdollistaa helpon ilmakuvaamisen. Kameralla voi kuvata ultrateräväpiirtoisia 4K hdr -videoita 30 kuvan sekuntinopeudella tai 12 megapikselin valokuvia. Kamera hyödyntää kuvaamiseen 1/1,3 tuuman cmos-kuvakennoa ja valovoimaista f/1,7-objektiivia. Gimbaali ehkäisee tuulen ja kopterin oman liikkeen aiheuttamat epätasaisuudet, jolloin kuvamateriaali pysyy terävänä.

DJI Mini 3 on saatavana myös 5,5 tuuman näytöllä varustetulla DJI RC -ohjaimella, joka lisää kokonaisuuden hintaa vain 180 eurolla. Omalla näytöllä varustettu ohjain on helppokäyttöinen eikä lennättämiseen tarvita lainkaan älypuhelinta. Kopteri on saatavana myös edullisemmalla DJI RC-N1 -ohjaimella, johon voidaan kytkeä Android- tai iOS-älypuhelin ja hyödyntää helppokäyttöistä DJI Fly -sovellusta sekä älypuhelimen näyttöä.

Boston Distributionin maahantuomat DJI Mini 3 ja DJI Mini 3 RC maksavat noin 600 ja 780 euroa.