EISA Maestron voitto Saksaan

Kirjoittanut 24.9.2020

EISA Maestro -loppukilpailun aiheena oli liike. Loppukilpailun voitti tänä vuonna saksalainen Nicolai Brügger.

1. sija Nicolai Brügger, Saksa

When the Milky Way shines upon an alpine highway… (Kun Linnunrata loistaa alppitien yllä…) Nicolai Brüggerin vaikuttavissa yöpanoraamoissa yhdistyvät pitkällä suljinajalla tallennetut Alppien serpentiiniteitä etenevät autot sekä synkät kuvaelmat yötaivaasta. Hänen kompositioissaan autojen luomat valojuovat kohtaavat yllättävän ukkosmyrskyn vuoristossa. Vietettyään pitkiä iltoja lumen peittämässä vuoristossa, tämä Bavarian Garmischista kotoisin oleva amatöörikuvaaja työstää kahta–kolmea kuvaa saadakseen haluamansa lopputuloksen.

– Minulla on tapana suunnitella kuvat mielessäni ennen kuin alan kuvaamaan, myöntää Brügger, joka työskentelee geriatrisena sairaanhoitajana.

Nicolai Brügger

­

2. sija Philippe Bourin, Ranska

Olen äskettäin ammattikuvaajaksi siirtynyt 50-vuotias valokuvaaja. Asun Angoulemessa Ranskassa, historian ja tarinoiden maassa. Minua kiinnostavat valokuvauksen kaikki puolet, mukaan lukien maisemat, muotokuvaus, tapahtumat, musiikki ja taide.

Valokuvaus on veruke, ja valokuvaaja on todistaja. Intohimoni ovat intohimoiset ihmiset. Varhaisista tekniikoista kuten kronofotografiasta (aikavalokuvauksesta) inspiroituneena, olen pyrkinyt välittämään tanssin energian ja eleganssin epätavallisissa olosuhteissa. Kiitos Julielle, joka oli koko kuvasarjani mallina.

Philippe Bourin

3. sija Manolo Tatti, Italia

Manolo Tatti on nuori sardinialainen freelancer valokuvaaja. Hän on erikoistunut arkkitehtuurikuvaukseen sekä sisätilojen kuvaukseen arkkitehdeille, kiinteistövälittäjille, lomahuoneistoyrityksille ja hotelleille. Manolo työskentelee myös useille kotimaisille ja kansainvälisille kuvatoimistoille. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin ja voittanut useita valokuvakilpailuja. Henkilökohtaisissa projekteissaan hän erikoistuu valomaalaustekniikoihin, ja on käyttänyt niitä EISA Maestro 2020 -kilpailussa palkitussa portfoliossaan.

Manolo Tatti