EISA Maestron voitto Alankomaihin

Kirjoittanut 23.9.2021

EISA Maestro -loppukilpailun aiheena oli Kasvot (Faces). Loppukilpailun voitti tänä vuonna hollantilainen Willem Kuijpers.

1. sija Willem Kuijpers, Alankomaat

Willem Kuijpers aloitti valokuvauksen harrastuksena 70-luvun alussa. Hän päätyi ammattivalokuvaajaksi opiskeltuaan valokuvausta Amsterdamin Fotovakschoolissa. Hänellä oli vuosien ajan oma valokuvausstudio Udenissa. Viimeisen parin vuoden aikana Willem on ollut eläkkeellä, ja valokuvauksesta tullut hänelle taas harrastus.

”Sisilian Trapanissa pääsiäistä edeltävällä viikolla järjestettävä 24 tuntia kestävä I Misteri di Trapani-kulkue on hyvin tunteikas ja intensiivinen tapahtuma. Vuorokauden aikana kahdeksantoista Jeesuksen kärsimysnäytelmää kuvaavaa painavaa veistosta kannetaan Trapanin vanhankaupungin läpi. Sarjan kuvat on otettu kulkueen paluumatkalla kirkkoon. Minulle kuvasarja ei niinkään edusta kristillistä näkökulmaa vaan haluan mieluummin tuoda esille kulttuurin, kansanperinteen ja moninaisuuden. Usein se näkyy suurina tunteina, myös hymynä, mutta ennen kaikkea ylpeytenä.”

www.fotowillemkuijpers.nl

Willem Kuijpers

­

2. sija Pauline Petit, Ranska

Pauline Petit on 1986 syntynyt normandialainen valokuvaaja. Ennen ammattivalokuvaajaksi ryhtymistään 2007 Pauline kirjoitti ja kuvitti sarjan lastenkirjoja. Hänen kuvissaan yhdistyvät leikkisä huumori ja vahva graafisen suunnittelun estetiikka.

The Graphic Portrait -sarja esittelee sarjan tiukasti rajattuja mustavalkokuvia, joissa mielikuvitukselliset, yllätykselliset ja humoristiset hahmot haastavat, kyseenalaistavat ja hauskuuttavat niin lapsia kuin aikuisia. Pauline ammentaa inspiraationsa lastenkirjallisuudesta ja rakkaudesta maalaamiseen ja piirtämiseen. Hän on toteuttanut kuvat itse maskeerausta ja hiusmuotoilua myöten ja valmistaa useimmat asusteetkin itse. Ja pieni paljastus: kaikki kuvat ovat omakuvia.

Website : pauline-petit.fr
Instagram : @paulinepetitphotographie

Pauline Petit

3. sija Barbara Farkas, Unkari

Olen valokuvauksen opiskelija Kaposvárin yliopistossa Unkarissa. Löysin valokuvauksen 14-vuotiaana lukioaineita valitessani.

Faces-sarjassani tutkin kaikkein tärkeimpiä ja vakavimpia globaaleja ympäristökriisejä. Olen valinnut omakuvan korostaakseni sitä, että jokaisella on yksilönä mahdollisuus tuoda esille näitä ongelmia. Kuvillani pyrin tuomaan tietoisuuteen laajat metsäpalot, ilmastonmuutoksen, ilmansaasteet, otsonikadon ja ympäristön saastumisen.

Barbara Farkas