EISA Maestron voitto Ranskaan

Kirjoittanut 26.8.2022

EISA Maestro -loppukilpailun aiheena oli tänä vuonna Ilo (Joy). Loppukilpailussa voiton vei ranskalainen Jean-baptiste Pellerin.

1. sija Jean-baptiste Pellerin, Ranska

Olen henkilö- ja dokumenttikuvaukseen erikoistunut freelance-ammattivalokuvaaja. Olen työskennellyt kuvaajana useille eri aikakauslehdille. Olen löytänyt inspiraationi katukuvauksesta kun aloitin kuvaajana 80-luvun lopulla. Urani alkuvaiheessa sain vaikutteita mustavalko-kuvaukseen Robert Doisneaulta ja Robert Frankilta, mutta pian vaihdoin värikuviin enkä ole sittemmin palannut.

Yli kahdenkymmenen vuoden ajan olen Pariisissa asuessani ja matkustellessani harrastanut niin sanottua ”varastettua kuvaa”. Kahden dokumenttielokuvan jälkeen palasin valokuvauksen pariin ja kävin kuvaamassa pakolaisia, jotka ovat leiriytyneet lähelle kotiani La Chapellen metroaseman lähelle. Leirillä ihmisiä on mahdotonta kuvata ilman, että he ovat siitä tietoisia, joten minun oli opittava kuvaamaan poseerauksia, ja niin opin rakastamaan tätä tyyliä. Kun kuvaan henkilökuvia, en ohjaa ihmisiä, vaan annan heidän toteuttaa itseään. Katuvalokuvauksen parissa viettämäni aika on opettanut minulle, että meidän on opittava elämään yhdessä ja arvostettava toistemme erilaisuutta epäluottamuksen sijaan.

https://backtothestreet.com
https://www.instagram.com/jbpellerin

2. sija Caroline Allington, Englanti

Aloitin kuvaamisen kauan aikaa sitten työskennellessäni lasten parissa. Kuvasin lasten päivittäisiä touhuja työssäkäyvien vanhempien iloksi. Opin kameran perusteellisen käytön kuitenkin vasta saatuani neljännen oman lapseni. Nykyään kuvaan enimmäkseen omaksi ilokseni, mutta otan mielelläni kuvia myös muille heidän elämänsä tärkeistä hetkistä. Kuvaan kaikkea mikä on mielestäni kaunista tai tuottaa minulle iloa, kuten vaikkapa illan kaunista valoa.

Kilpailun aihe ”Ilo” on se, mitä pyrin kuvillani tuomaan esille, oli se sitten minun, asiakkaani, heidän perheensä, häiden tai omien lapsieni iloa. Kuvillani toivon vangitsemaan sen kiitävän hetken ja ihanat muistot, joita ilo tuottaa. Toivon, että kuvieni katsoja voi palata niihin hetkiin.

Kuvaan aina manuaalilla saadakseni kuvaamiseen täyden kontrollin. Olen oppinut laadukkaan objektiivin tärkeyden enkä voisi elää ilman kiinteäpolttovälisiä objektiivejani, erityisesti vauhdikkaita lapsia kuvatessa. Rakastan pehmeitä ja vaaleita taustoja, jotka tuovat kohteen hyvin esille.

3. sija Happy Mukherjee, Intia

Olen matkailu-, henkilö- ja dokumenttikuvaukseen erikoistunut freelance-valokuvaaja ja valokuvauksen opettaja. Ennen kokopäiväiseksi valokuvaajaksi ryhtymistä työskentelin yli kymmenen vuotta taloustieteiden opettajana. Olen toiminut kansainvälisten valokuvakilpailujen tuomaristoissa.

Kuviani on julkaistu useissa aikakauslehdissä, näyttelyissä ja palkittu monissa kansainvälisissä valokuvakilpailuissa.

Rakastan kanssakäymistä ihmisten kanssa ja heidän kuvaamistaan. Minulle ilo on rakkauden ilmaisemista, se yhdistää ihmisiä iästä, rodusta ja tausta riippumatta. Sarjani kuvissa iloa näkyy sukupolvien välillä, ystävien kesken, äidin ja tyttären, ja jopa lemmikkien kanssa. Haluan kuvata kuvia, jotka saavat katsojan hymyilemään. Haluan jakaa kuvien välityksellä maailmaan iloa, positiivisuutta ja hymyjä. Olen kuvannut sarjan kuvat Intian eri maakunnissa.