EISA Maestro -kilpailu on ratkennut

Kirjoittanut 26.10.2017

Kadun elämää

EISA Maestro -loppukilpailun voitti tšekki Martin Schubert. Tuomariston muodostivat lähes 20 eurooppalaisen valokuvausalan lehden päätoimittajat.

1. palkinto

Martin Schubert | Tšekki

Martin Schubertin intohimoja ovat valokuvaus, matkustaminen, museot ja kulttuuri.

– Aloitin kuvaamisen kuusi vuotta sitten ja olen kuvannut jatkuvasti siitä lähtien. En ole laskenut kameraa käsistäni sen jälkeen kun aloitin. Valokuvauksesta on tullut elämäni, päiväkirjani ja huumeeni, hän kertoo.

– Olen kiinnostunut etenkin katu- ja henkilökuvauksesta. Minua inspiroivat maalaustaiteen ja valokuvan klassikot.

2. palkinto

Tony Sellen | Iso-Britannia

Tony on aina pitänyt matkustamisesta. Siksi hän päätti aloittaa matkojensa kuvaamisen. Hän osti järjestelmäkameran ja aloitti sen käytön opettelun. Nykyisin hän ottaa kameran aina mukaan matkoilleen.

– Valokuvaaminen on vienyt minua uusiin paikkoihin. Se on myös saanut minut palaamaan paikkoihin, joissa olen jo käynyt. Olen halunnut tietää, pystynkö luomaan jotain muuta kuin edellisellä kerralla. Minulle valokuvaus on asioiden näyttämistä omalla ainutlaatuisella tavalla, Tony kertoo.

3. palkinto

Sławomir Rogowski | Puola

Sławomir Rogowski on valokuvannut kymmenisen vuotta. Hän nauttii etenkin katukuvauksesta sekä arkkitehtuurin ja interiöörien kuvaamisesta.

– Kuvaan aina kun vain mahdollista, etenkin kun käyn vilkkaissa kaupungeissa, hän kertoo.

– Kilpailukuvani olen ottanut useissa puolalaisissa kaupungeissa. Näkymät ovat tallennettuja hetkiä, sekuntin murto-osia, joista muodostuu tarina kohteiden tietämättä.