Eisa Photo Maestro 2016:n aiheena maisema

Kirjoittanut 11.1.2016

Kilpailuaika on päättynyt!

Teema: Maisema

Kilpailuun osallistutaan 5-8 maisemakuvan kokonaisuudella. Kuvien on oltava digitaalisia valokuvatiedostoja (kameralla tai skannerilla tuotettuja tiedostoja).

Kansallinen alkukilpailu

Kuvat perillä 2.5.2016 mennessä. Kilpailutyöt lähetetään osoitteeseen eisa@kamera-lehti.fi

1., 2. ja 3. palkinnot valitsee Kamera-lehden asettama raati. Alkukilpailun tulokset julkistetaan kesäkuun Kamera-lehdessä.

1. palkinto: 250 €
2. palkinto: 150 €
3. palkinto: 100 €

Kaikkien maiden kansallisen osakilpailun voittaneet kokoelmat julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä myös EISA:n Facebook-sivulla, jossa kaikilla on lukijaäänestyksessä mahdollisuus valita oma suosikkinsa. Lukijaäänestyksen voittaja saa 1000 euron palkinnon. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kansainvälinen loppukilpailu

Kunkin maan paras kuvakokoelma osallistuu loppukilpailuun, jonka voittaja valitaan EISA:n yleiskokouksessa kesäkuun 2016 lopussa. Raadin muodostavat 16 EISA:n jäsenlehden päätoimittajat.

1. palkinto: 1 500 € ja EISA Photo Maestro 2016 Trophy.
2. palkinto: 1 000 € ja kunniakirja.
3. palkinto: 750 € ja kunniakirja.

Kaikkien kolmen loppukilpailuvoittajan kokonaisuudet julkaistaan 16 EISA-kuvauslehdessä syys- tai lokakuussa. Voittajat kutsutaan myös Berliiniin EISA Awards -gaalaan. Rahapalkinnot ovat veronalaista tuloa voittajilleen.

Kuvien muoto

  • Lähetä karsintaan jpeg-kuvia, joiden lyhyen sivun pituus on vähintään 2000 pikseliä. Tiedostot nimetään siten, että tiedostonimestä voi yksilöidä kuvaajan ja teoksen (esim. keijo_kuvaaja_luonto.jpg, jos kuvaajan nimi on Keijo Kuvaaja ja teoksen nimi Luonto).
  • Kilpailuun voi osallistua yhdellä kokonaisuudella.
  • Liitä kuvalähetykseen nimesi, katuosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.
  • Kansalliseen alkukilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen kansalaiset. Kansallisen valintaraadin nimeää paikallinen EISA-lehti. Kansainvälisen loppukilpailun raadin muodostavat 16 EISA-kuvauslehden päätoimittajat.
  • Kaikissa kansallisissa alkukilpailuissa sekä kansainvälisessä loppukilpailussa valitaan 1., 2. ja 3. sijojen kuvakokoelmat.
  • Osallistua voi vain omilla töillä. Osallistujalla on oltava täydet oikeudet kilpailuun lähetettämiinsä kuviin. Kilpailun järjestäjällä tai yksittäisillä EISA-jäsenlehdillä ei ole tekijänoikeudellista tai muuta vastuuta julkaistuista kuvista.

Tulosten julkaisu

Kilpailun järjestää EISA. Järjestäjällä ja yksittäisillä EISA-jäsenlehdillä on oikeus julkaista kilpailuun osallistuneita kuvia ilman eri korvausta kilpailuun liittyvissä julkaisuissa ja julkistuksissa. Kilpailun tuloksista ei voi valittaa.

Kansallisen alkukilpailun tulokset julkaistaan Kamera-lehden kesäkuun numerossa. Kansainvälisen loppukilpailun tulokset julkaistaan syys- tai lokakuun numerossa.