Esimakua uudesta Sony alphasta Milanossa

Kirjoittanut 29.5.2017

Sony tarjosi toukokuun loppupuolella kansainväliselle valokuvausalan lehdistölle tilaisuuden kokeilla uusinta alpha-sarjan kameraa, Sony Alpha 9:ää. Kameran kanssa kokeiltavana oli kaksi äskettäin julkistettua laajakulmazoomia.

FE-kiinnitykselle tehtyjä laajakulmazoomeja ei Sonylla ole aikaisemmin ollut, nyt niitä on peräti kaksi: Sony FE 12–24 mm f/4 G -superlaajakulma ja Master-sarjaan kuuluva Sony FE 16–35 mm f/2,8 GM. Master-sarjan kuvakulmat sisältävät näin ollen kaikki polttovälit alueelta 16–200 mm.

Testausympäristönä olivat Isola Bella -saaren museo- ja puutarhanähtävyydet Lago Maggiore -järvellä lähellä Milanoa. Kuvausaiheet eivät olleet objektiiveille mitään läpihuutotapauksia, sillä kohteina oli museoarkkitehtuuria ja veistoksin koristettuja puutarhoja.

Ryhmän vetäjäksi oli valittu norjalainen valokuvaaja Ole C. Salomonsen. Hänen erikoisalaansa ovat maisema- ja timelapse-kuvaukset.

Kamera-lehti testaa Sony a9 -kameran kesän aikana, ja testi julkaistaan elokuun numerossa. Uutuuskamera tulee kauppoihin kesäkuussa, ja sen hinta on hiukan alle 5300 euroa.

Laajakulmazoomien tuloa saa vielä odotella. FE 16–35 mm -objektiivin toimitukset alkavat elokuussa, ja sen hinta on arviolta 2700 euroa. FE 12–24 mm tulee kauppoihin heinäkuussa, ja sen hinta asettunee 2000 euron tienoille.